Auschwitz'e ziyaret!

Almanya Milli Takımı, EURO 2012'ye katılmadan önce önemli bir ziyarette bulunacak. Panzerler, Nazilerin Yahudiler'e soykırım yaptıkları Auschwitz-Birkenau Kampı'nı ziyaret edecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2012 Güncelleme 01 Haziran 2012, 00:00
Auschwitz’e ziyaret!

İÇİNDEKİLER

Euro 2012'ye katılacak takımlardan olan Almanya. şampiyona öncesi anlamlı bir ziyarette bulunacak. Alman Milli Takımı, bugün İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin Yahudiler'e soykırım uyguladıkları Polonya'da bulunan Auschwitz-Birkenau Kampı'nı ziyaret edecek. Panzerler'e Yahudi toplum liderleri de eşlik edecek. Ziyarete başta kaptan Philipp Lahm, teknik direktör Joachim Löw, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach, takımın Polonya asıllı oyuncuları Miroslav Klose ve Lukas Podolski olmak üzere tüm futbolcuların katılacak.

İNGİLTERE SIRADA
Auschwitz-Birkena Kampı'nı ziyaret edecek takımlar arasında İngiltere de yer alıyor. İngilizler, kampı turnuva başlamadan ziyaret edeceklerini daha önce açıklamışlardı. Söz konusu iki ülkenin bu ziyaret kararı, futbol çevrelerinde sporun birleştirici yönüne örnek olarak gösteriliyor.