'Haftada 3 gün yiyin'
Prof. Dr. Michael Thun, "Hücrelerin yenilenmesi ve enfeksiyona karşı güçlü olmaları için mutlaka et tüketilmeli. İyi kalite protein ve demir kaynakları da başlıca kırmızı etten geçmektedir. Hindi ve tavuk etleri de mutlaka tüketilmeli. Kanserli hastalar beslenmelerinde kırmızı ete haftada en az 3 gün yer vermeli" diye konuştu. ABD'li araştırmacılar da Thun'la aynı fikirde. Kırmızı etin kanser riskini artırdığını ama kanser hastaları için vazgeçilmez olduğu konusunda birleşen uzmanlar, yapılan araştırmalarla bunun kanıtlandığını söyledi.
Zeytinyağı sofranızda olsun
Patates: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17'nci sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin.
Sebze çorbası: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellike sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.
Zeytinyağı: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren '8oxodG'adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor. 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.
Çay: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, özellikle kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini azaltıyor.