Başbakan sahada!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Başakşehir Stadı'nın açılışını yapacak. Erdoğan, gösteri maçında yıldızlarla birlikte sahada ter dökecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 00:04
Başbakan sahada!

İÇİNDEKİLER

İnşaatı 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 134 milyon 900 bin TL'ye malolan Başakşehir Stadyumu bugün hizmete giriyor.

KAPASİTESİ 17 BİN 319
Süper Lig'in yeni ekibi İstanbul Başakşehir'e ev sahipliği yapacak olan İstanbul'un yeni statlarından Başakşehir Stadı bugün Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olacak 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip statın yanında kamp tesisleri de bulunuyor.

ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR
Açılış organizasyonunu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın üstlendiği törende Başbakan Erdoğan sahaya da inecek. Gençliğinde amatör olarak futbol oynayan Erdoğan aralarında Fatih Terim, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak gibi isimlerin yer aldığı eski ünlü futbolcularla gösteri maçı yapacak.

CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15'er dakikadan 30 dakika oynanacak maçta ter dökecek. Karşılaşmayı Dünya Kupası'nda da düdük çalan hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönetmesi bekleniyor.

170 KİŞİLİK BASIN MERKEZİ
Başakşehir Stadı'nın hemen yanındaki kamp tesislerinde 3 nizami idman sahası, 34 yatak odası, 650 araçlık otopark ve 170 kişilik basın merkezi bulunuyor. Bunun yanında sporcu sağlığı merkezi de tessilerde var.