Hakem fiyaskosu

Beşiktaş-Antalya maçında Mete Kalkavan'ın sahaya kartsız çıkması ve Abitoğlu'nun aynı futbolcuya iki kez kart göstermesi çok konuşuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2013 Güncelleme 17 Nisan 2013, 02:11
Hakem fiyaskosu

İÇİNDEKİLER

Ligde 29. hafta geride kalırken hakem hataları yine gündeme oturdu. Beşiktaş- Antalyaspor maçında Hakem Mete Kalkavan sahaya kartlarını unutarak çıktı. 2. yarının 50. dakikasında Emre Güngör'e sarı kart göstermek için elini cebine atan Kalkavan o anda kartları unuttuğunu farketti. Bunun üzerine 4. hakem Mürvet Sezer'e koşup kartlarını ödünç aldı. Emre'ye de kartını gösterdi.

ÇINAR ÇILDIRTTI!
Karabük-G.Saray maçında M.Kamil Abitoğlu, Birol'a sarı kart gösterdiğini unutarak ikinci kez sarı kartını çıkardı. 3. hakem hatası ise Sivas-G.Birliği maçında yaşandı. Süleyman Abay, Tosic'e sarı kart göstermesi gerekirken Ermin Zec'e sarı kart gösterdi. Sivasspor bu karar nedeniyle G.Birliği'nin oyuna 11 kişi devam ettiğini öne sürerek TFF'nin kapısını çaldı. Mersin- Bursa maçında hakem Serkan Çınar Pinto'nun golünü açık ofsayt olmasına rağmen geçerli saydı. F.Bahçe-Eskişehir maçında ise konuk ekip 77'de serbest vuruş kazandı. Hakem Bülent Yıldırım'ın kurdurduğu barajı beğenmeyen Kamara barajı adım adım sayıp Yıldırım'a gösterince sarı kart gördü.

KARTLARINI ÖDÜNÇ VERSENE
Mete Kalkavan Beşiktaş- Antalya maçında kartlarını unutunca 4. hakeme, "Bana kartlarını ödünç versene" diyerek güldürdü.

SKANDAL KARAR
Karabük- G.Saray maçının hakemi M.Kamil Abitoğlu, Birol'a 2 kez sarı kart gösterdiği halde oyunda tuttu.
Karabük ile Galatasaray arasında oynanan maçta ilginç bir olay yaşandı. Hakem M.Kamil Abitoğlu karşılaşmanın 57. dakikasında Birol'un Melo'ya yaptığı faul sonrası düdüğünü çalarak Birol'a sarı kart gösterdi. Bu arada Birol, kendisine sert tepki gösteren Melo'nun üzerine yürüdü.

ABİTOĞLU'NUN DALGINLIĞI
Bu hareketin ardından Abitoğlu, Birol'u araya girerek durdurdu. Ardından Birol'a sarı kart gösterdiğini unutarak 2. kez sarı kartını çıkardı. Ancak 2. sarı karta rağmen bu oyuncuya kırmızı kart göstermedi.

SİVASSPOR TEKRAR İSTİYOR
Sivas, hakem Süleyman Abay'ın Tosic'e kart göstermesi gerekirken Zec'e kart gösterdiğini iddia ederek TFF'ye başvuruyor.

Yusuf TURHAN