Elini sağlık Sultanım

Finali kılpayı kaçıran Filenin Sultanları, güçlü İtalya karşısında yine mükemmel bir voleybol sergiledi. Tie-break setinde maçı kazanan Milliler bronz madalyayı boynuna takıp büyük bir başarı yakaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2011 Güncelleme 03 Ekim 2011, 00:00
Elini sağlık Sultanım

İÇİNDEKİLER

Helal size Sultanlar... Kadın Voleybol Milli Takımımız, İtalya'yı 3-2 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı. Sırbistan ve İtalya'nın düzenlediği şampiyonada finali kılpayı kaçıran Filenin Sultanları, üçüncülük maçında son Avrupa şampiyonu İtalya'yı devirmeyi başardı. Maça çok iyi başlayan Ay-Yıldızlılar ilk seti 25-21 aldı. Fakat İtalya iyi bir geri dönüş yaparak sonraki iki seti aldı ve 2-1 öne geçti.

BÜYÜK COŞKU VARDI
4. sette yeniden maça dönen Milliler, önce 25-19'la skora dengeyi getirdi. Ardından da tie-break setini 15-10 kazanarak Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. Sultanlar maç sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

MOTTA: ALTINI HAKETTiK
Voleybol Milli Takımı'nın antrenörü Marco Motta, "3. olduğumuz için çok mutluyum ama biz altın madalyayı hakettik" dedi.

BURUK BiR SEVİNÇ YAŞIYORUZ
Milli Takım'ın en önemli yıldızlarından Neslihan Darnel buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Türkiye'ye altın madalya hediye etmeyi çok istediklerini söyleyen Neslihan, "3.'lük de önemli ama daha iyisi olabilirdi" dedi.

BİR GÖRÜŞ / CENGİZ TOKGÖZ
GERiSi GELECEK
Ankara'da evsahipliği yaptığımız 2003 Avrupa Şampiyonası'ndaki gümüş madalya sonrasında Filenin Sultanları Sırbistan'da da bronz madalya ile kürsüye çıktı. Hem de omuzunda "Dünya Şampiyonu" apoleti olan İtalya'yı yenerek. Neslihan gibi bir silahın var ise korkma. Yalnız Neslihan mı, hepsi görevini yaptı. Hepsini kutluyorum. Dünyada ve Avrupa'daki gerilemeden en iyi şekilde yararlanmalıyız.
Bu takımın geleceği var...