Başbakan öğrencilere İHA siparişi verdi

Başbakan Erdoğan, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden insansız hava aracını geliştirmelerini istedi.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2013, 18:59
Başbakan öğrencilere İHA siparişi verdi

İÇİNDEKİLER

Uludağ Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul'da düzenlediği 'Türkiye İnovasyon Fuarı'na katıldı. Fuarda açılan Uludağ Üniversitesi standı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve işadamlarının büyük ilgisini çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi standında öğrencilerin Harpsan Ar-Ge Mühendislik'in desteğiyle geliştirdiği 'hibrit insansız hava aracı' projesi hakkında bilgi aldı. Öğrenci Ahmet Çakır'dan, insansız hava aracının 5 saat havada kalabildiğini, 3 bin fit yüksekliğe çıkabildiğini ve piste ihtiyaç duymadan havalanabildiğini öğrenen Başbakan Erdoğan, 'Çok güzel, ancak bunu geliştirmeniz lazım. Size sipariş veriyorum. İrtifasını 30 bin fite, havada kalma süresini de 24 saate çıkarın, sonra tekrar görüşelim' dedi.

İlk defa bu yıl İnovasyon Fuarı'na katılan Uludağ Üniversitesi standı, izleyicilerin ve basının da büyük ilgisini çekti. Birçok TV kanalı Uludağ Üniversitesi standındaki öğrencilerle ve hocalarla röportaj yaptı.

Öğrenciler, fuarda şu beş projeyi sergiledi: Hibrit İnsansız Hava Aracı: Ahmet Çakır-Burak Varol; İnsansız Tarım Aracı: Semin Poyraz; Toroid Cam Çekirdek: Kağan Şarlar; Kanser Kök Hücrelerine özgü bir araştırma kiti geliştirilmesi): Mehmet Sarımahmut- Didem Karakaş; Hayatbank (Her an ulaşılabilir bir çeşit kan bankası): Yusuf Alp Arslan-Turan Almammadov-Tuğçe Demir.