Hava ceylanı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Oykun İlgin, sadece 10 bin TL'ye insansız hava aracı yaptı. 3 bin metreye kadar çıkabilen bu araç, suçlulara göz açtırmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2012 Güncelleme 18 Aralık 2012, 01:36
Hava ceylanı

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü çok özel bir aracı göklere çıkardı... İl Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şube Müdürü Oykun İlgin, suçlulara karşı kullanılmak üzere bir insansız hava aracı tasarladı. 9 aylık bir çalışma sonucu hayata geçirdiği ve 'Hava Ceylanı' adını verdiği bu özel araç, dün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 3 bin metreye kadar çıkabilen ve havadan aldığı net görüntüleri merkeze gönderen 'Hava Ceylanı', 10 bin TL'ye mal oldu.

15 DAKİKA FOTOĞRAF ÇEKİYOR
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen uçuştan sonra bir açıklama yapan İlgin, "Var olan teknikleri kullanarak geliştirdiğim bu insansız hava aracı, kenti daha emniyetli bir hale getirecek. Operasyonlarda havadan görüntüyü merkeze bildirecek ve daha detaylı önlem alma şansı yakalanacak. Destek olan herkese teşekkür ederim" dedi. Uzaktan kumandayla kontrol edilen 'Hava Ceylanı', 8 kanadı ve pervanesiyle gökyüzünde 15 dakika kalabiliyor. Hava aracının ilk modeli, 3 bin metre yükseklikte son derece net fotoğraflar çekti.