Denizaltı sevkiyat

Güney Amerika’dan Türkiye’ye gelen bir yük gemisinin altına 68 kilo kokain gizlendi. Çetenin dalgıçları açık denizdeyken sevkiyata başladı. Zehir tacirlerini kıyıda polis karşıladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2017 Güncelleme 12 Ekim 2017, 01:34
Denizaltı sevkiyat

İÇİNDEKİLER

İstanbul polisi, zehir tacirlerine filmleri aratmayacak bir operasyon düzenledi. Uyuşturucu çetesi Güney Amerika'dan büyük tonajlı bir yük gemisinin altında oluşturulan gizli bölüme yüklü miktarda kokain gizledi. Dalgıç kıyafetlerini giyen çete üyeleri, bölmedeki su geçirmeyen paketlere sarılı uyuşturucuyu sandıklarla denize bıraktı. Ardından sürat teknelerine yükledi.



Dalış esnasında denizaltı scooter da kullanan çete, 68 kilo kokaini aynı yöntemle karaya çıkardı. Sonra Darıca'da denize sıfır lüks villaya taşıdı. Çeteyi hem İstanbul'da hem de Kocaeli'nde fiziki takiple izleyen narkotik polisleri eş zamanlı operasyonu başlattı. Ekipler İstanbul'da Avcılar ile Pendik ve Kocaeli Darıca'daki kiralık villaya baskınla çeteyi çökertti. M.A.A.A. (31), J.R.C.E. (41), S.M.M.A. (24), D.H. (37), M.R.A. (57) ile Ö.E. (39) isimli altı çete üyesi yakalandı. Yapılan aramalarda piyasa değeri 15 milyon lira olan kokain ele geçirildi. Ayrıca dalış malzemeleri, sürat motorları, denizaltı scooter, bir adet silah, fişek, dalgıç kıyafetleri, gemi sandığı, 40 bin dolar nakit para bulundu. İki aracını çeteye tahsis eden bankacı Deniz H. gözaltına alındı. Evinde 2.5 kilo kokain ele geçirildi.




Dalgıçlardan M.A.A.A.'nın uçakla Dominik'ten geldiği öğrenildi. Çeteyle bağlantısı olduğu ortaya çıkan bankacı Deniz H. de gözaltına alındı.