Tehlikeli Türk!

Almanya’da yaşayan Burhan Bayar, 2 gün içinde bir bankayı ve 2 oyun salonunu soydu. Alman polisi, ‘Çok tehlikeli’ dedikleri o Türk’ü yakalamak için seferber oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2017 Güncelleme 15 Eylül 2017, 02:12
Tehlikeli Türk!

İÇİNDEKİLER

Seri hırsızlık yapan bir Türk, Almanya'yı karıştırdı. Büdingen kentinde yaşayan 35 yaşındaki Burhan Bayar, 12 Eylül sabahı yüzüne maske takıp Hessen eyaletindeki bir banka şubesini bastı. Ardından kasadaki az miktardaki parayı çalıp hızla bankadan çıktı. Bir sokak ilerde kendisini bekleyen otomobile binip kaçtı. Bayar aynı gün öğle saatlerinde bu kez Gedern kentinde ortaya çıktı. Bir oyun salonunu soyan Bayar, yine otomobille kaçmayı başardı. Ancak bu kez görgü tanıkları, soyguncunun kaçtığı otomobilin plakasını aldı. Seri hırsız Bayar ise uslanmadı.



'YAKLAŞMAYIN VE KONUŞMAYIN'
Bayar, 13 Eylül günü de Florstadt kentindeki başka bir oyun salonunu soyarak yine kaçmayı başardı. Polis, görgü tanıklarının verdiği plakadan yola çıkarak soruşturma başlattı. Bir banka ve iki oyun salonunu soyan hırsızın Burhan Bayar olduğu saptandı. Hırsızın kullandığı beyaz renkli otomobilin ise bir yakının olduğu anlaşıldı. Ekipler, seri hırsızı yakalamak için operasyon başlattı. Ancak şüphelinin izine ulaşılamadı. Polisin her yerde aradığı 1.85 boyundaki Burhan Bayar'ın fotoğrafları sokaklara asıldı. Seri hırsız Burhan Bayar'ın tehlikeli olduğunu bildiren Alman polisi, "Zanlıyı veya kullandığı otomobili görenleri, zanlıyla konuşmadan ve otomobile yaklaşmadan hemen polise haber versin" uyarısını yaptı.