Mersin Tarsus'ta yaşayan İbrahim ve Sibel Işık çiftinin tek çocuğu olan 3 yaşındaki Mehmet Efe Işık, evde oyun oynarken, baskülün 3.5 cm çapında ve 2 mm kalınlığındaki yuvarlak pilini yerinden çıkarıp yuttu. Küçük çocuk, ağzına aldığı pili yuttuktan kısa süre sonra yemek borusunda yanma hissetti. Annesinin yanına giden çocuk, "Pil yuttum. Boğazım yanıyor" dedi. Çift, küçük çocuğu hemen Medical Park Tarsus Hastanesi Acil Servis'e götürdü.
İlk müdahalesi yapılan ve filmi çekilen Mehmet Efe'yi daha sonra Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş muayene etti. Röntgen filmindeki görüntüye göre pilin yemek borusunda yaklaşık 20 cm ilerleyip takıldığını belirleyen Parlakgümüş, küçük çocuğu Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt'a yönlendirdi.
TABURCU OLDU
Bozkurt, küçük çocuğun yemek borusunu endoskopik yöntemle incelediğinde, pilin kısa devre yaptığını ve çevresindeki dokuyu yakarak hasar verdiğini gördü.
Uzm. Dr. Bozkurt ve ekibi, cerrahi müdahalede bulunmadan, endoskopik yöntemle yaklaşık yarım saatlik bir çalışmayla pili yerinden çıkardı. Minik Mehmet Efe, hastanede 4 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi.