Ve tutuklandılar

16 yaşındaki Sezgi Kırıt, tecavüz edilerek katledildi. 3 katil, ‘delil yetersizliğinden’ salıverildi. Avukat Sibel Önder’in adalet mücadelesi ise sonuç verdi. 7 yıl sonra yargılanan sanıklar, tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2016 Güncelleme 14 Temmuz 2016, 00:22
Ve tutuklandılar

İÇİNDEKİLER

Tecavüz ve işkenceyle öldürülen Sezgi Kırıt (16) için adalet tam 7 yıl sonra geldi. Antalyalı Sezgi, 31 Ağustos 2009'da Facebook'tan tanıştığı Osman Küçük'ün yanına gitti. Küçük, genç kızı arkadaşı Ali Karpi'nin evine götürüp, içki ve uyuşturucu partisi verdi. Burada vücuduna uyuşturucu enjekte edilen Sezgi, 3 kişinin tecavüz ve şiddetine uğradı. Genç kızın 41 kiloluk bedeni şiddete dayanamadı. Tecavüzcüler, yıkadıkları cesedi Isparta'da yola attı. 'elbiselerini çıkarTtım' 2 Eylül 2009'da cesedi çıplak halde bulunan Sezgi Kırıt'ın kimliği saptanamadı. Kayıp kızlarının Kimsesizler Mezarlığı'na gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenen Kırıt ailesi ise mezarı açtırdı. Cesedin Sezgi'ye ait olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı. Şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kardeşi Emine Karpi ile Mehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. Ancak şüpheliler, "delil yetersizliğinden" serbest bırakıldı. Sanıklardan Ali Karpi'nin, 2014'te vefat ettiği anlaşıldı. Kırıt ailesinin avukatı Sibel Önder ise işin peşini bırakmadı. Olayla ilgili yeni delillere ulaştı. Sanıklardan Küçük ve Kurtlar hakkında ağır müebbet hapis, Karpi hakkında da 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 7 yıl sonra açılan davanın ilk duruşması, dün Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Tutuksuz 3 sanık, hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Küçük, işkence ve uyuşturucu suçlamasını reddedip, "Kırıt kendisini 22 yaşında Sevgi diye tanıttı. Onunla kendi isteğiyle birlikte oldum. Ertesi gün işe gittiğimde öldüğünü öğrendim. DNA izi kalmasın diye kızın üzerindeki kıyafetleri çıkartıp, cesedi yola attık" dedi. Emine Karpi ise cesedi yıkamadığını, parmak izinin kalmaması için bezle sildiğini söyledi. Mahkeme 3 sanık hakkında tutuklama kararı verdi. Karar kadınlar tarafından alkışlanırken, duruşma ertelendi.

KARAR SEVİNDİRİCİ
Dedektif gibi çalışarak Sezgi'nin katillerinin yargılanmasını sağlayan Avukat Sibel Önder, mahkeme kararını sevinçle karşıladıklarını belirtti. Ailenin de karardan memnun olduğunu söyleyen Önder, "Mücadelemiz sürecek" dedi. Davaya müdahil olan Kadın ve Demokrasi Derneği Avukatı Fatma Kaptanoğlu da tutuklama kararının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ı öldürenlerin hak ettiği cezayı alması için kadınlar kolları sıvadı. Kadın hukukçular, davanın görüldüğü Antalya'ya aktı. Sezgi'nin katillerinin tutuklanması için dedektif gibi iz süren Avukat Sibel Önder ise "Sezgi'nin çığlığını tüm dünya duyacak" açıklamasını yaptı.