Tek imza iki yorum

28 Şubat'ın Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, soruşturma sırasında 'benim imzam' dediği Batı Eylem Planı'ndaki imzaya, 'benim değil' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2016 Güncelleme 13 Ocak 2016, 01:51
Tek imza iki yorum

İÇİNDEKİLER

28 Şubat Postmodern darbesi döneminde Genelkurmay İkinci Başkanı olan Çevik Bir, soruşturma sırasında verdiği ifade ile mahkemedeki beyanı birbirini tutmadı. Çevik Bir, 28 Şubat Davası'nın dünkü duruşmasında 27 Mayıs 1997 tarihli "Batı Eylem Planı"nda yer alan imzanın kendisine ait olmadığını iddia etti. Ancak Çevik Bir soruşturma sırasındaki ifadesinde, "Söz konusu 27 Mayıs 1997 tarihli Batı Eylem Planı'nın kuvvet komutanlarına ve ilgili yerlere gönderme yazısını ben imzaladım" demişti.

YILMAZ VE ÇİLLER
Davaya bakan mahkemenin verdiği ara karar uyarınca, 54. Hükümet döneminde istifa eden DYP milletvekillerinin ifadelerinin alınması üzerine bulundukları yerlere talimat yazılmasına karar verilirken, söz konusu isimlere, "İstifa sürecinde doğrudan veya dolaylı herhangi bir baskı, tehdide maruz kaldınız mı?" sorusu yöneltileceği belirtildi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya gelmeyen eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz ile Hüseyin Kocabıyık'a tekrar çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdi.