Engeller bitmiyor

İki bacağını kaybeden Sevinç Çelik, yardım alabilmek için engelli raporu istedi. Bir hastane yüzde 57 değeri ise yüzde 69 oranında rapor verdi. Ancak genç kadın yine "ağır engelli" kabul edilmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2015 Güncelleme 17 Nisan 2015, 01:31
Engeller bitmiyor

İÇİNDEKİLER

Ayağı kesilen kadına, sağlık raporu şoku! İstanbul'da yaşayan Sevinç Çelik (25), 2 Mayıs'ta Kadıköy'de bulunan özel bir hastanede burun ameliyatı oldu. Operasyon sırasında mikrop kaptığı belirlenen genç kadının ayaklarındaki kan akışı durdu. Çelik'in 2 bacağı da kesilmek zorunda kaldı. Ancak talihsizlikler Çelik'in peşini bir türlü bırakmadı. Hastanede bacaklarını kaybeden Sevinç Çelik, bu seferde hukuk mücadelesi vermeye başladı.

"RAKAMLAR DEĞİŞİYOR"
Devletin verdiği imkanlardan yararlanmak için sağlık kurulu raporu alması gereken Sevinç Çelik, önce Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada yüzde 57 engelli sayılan Çelik, yönetmelikte belirtilen maddeye rağmen ağır engelli sayılmadı. Talihsiz kadın daha sonra, Haydarpaşa Numue Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Buradan çıkan raporda ise yüzde 69 engelli olduğu belirtildi. Ancak Sevinç Çelik, yine "ağır engelli" kabul edilmedi. Çelik'in avukatı Cesim Parlak, "Engellilik durumu yüzde 69 olarak tespit edildi. Rakamlar değişiyor ama ağır engelli kısmını işaretlemediği için yine biz Engelliler Yönetmeliği uyarınca devletin imkanlarından yararlanamıyoruz" diye konuştu.