Ana-kıza infaz

Anne ve evli kızı otoyolda öldürülmüş olarak bulundu. 7 çocuk annesinin eski eşi ile oğlu kayıplara karıştı. Genç kadının kocası ise Sivas'a kaçtı. Çifte cinayetin arkasında fuhuş ve mal kavgası iddiaları kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2015 Güncelleme 17 Mart 2015, 01:36
Ana-kıza infaz

İÇİNDEKİLER

Adana'da, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) otoyolu batı çıkışında dün sabah saatlerinde bir TIR şoförü otoyol kenarında iki kadın cesedi görünce 155 polis hattını aradı. Polis ekipleri kanlı infazın yapıldığı yerde hemen incelemere başladı. Biri başından diğeri bacağından ve göğsünden vurularak öldürülmüş halde bulunan kadınların kimliğii belirlemek için çalışma başlatıldı.

KARTVİZİTTEN ULAŞILDI
İki kadının üzerinden kimlik çıkmayınca polis ölen kadınların parmak izini aldı. Bu arada savcılık izniyle polis, kadınların üzerinde ve çantalarında arama yaptı. Yapılan aramada kadınlardan yaşlı olanın çantasından bir oto kiralama şirketine ait kartvizit çıktı. Oto kiralama şirketine giden polis, şirketin ortaklarından A.K.'ye cesetleri gösterdi. A.K. cesetlerin iş ortağı Hüseyin B.'nin ayrıldığı eşi Semire Balık (47) ile kızı Ayşe Işık'a (23) olduğunu söyledi. A.K., iş ortağının da 2 gündür oğlu Abdullah B. ile kayıp olduğunu söyledi.

İŞADAMI EŞİNDEN BOŞANDI
Polis bunun üzerine cinayeti çözmek için baba ve oğulun üzerine yoğunlaştı. Yapılan araştırmada Hüseyin B.'nin 4 yıl önce Semire Balık ile boşandığını kızı ile eşine de Mersin'in Erdemli ilçesinde bir ev alarak buraya yerleştirdiğini tespit etti. Ayrıca Hüseyin B.'nin Adana'da akaryakıt istasyonu olduğu bir oto kiralama şirketine de ortak olduğu, boşandığı eşine ve kızına da baktığını belirlendi.

FUHUŞ YAPTIRDI İDDİASI
Polis aileyle ilgili araştırmayı derinleştirdiğinde, Ayşe Işık'ın annesiyle birlikte yaşarken Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan Metin Işık ile 2 yıl önce evlendiğini ancak kocanın genç kadına otoyolda fuhuş yaptırdığını öğrendi. Polis bu durumu baba ve oğulun haberdar olduğunu bu durumdan Semire Balık ve Metin Işık'ı sorumlu tutup onları öldürmeye karar verdiğini belirleyerek harekete geçtiğini tespit etti. Ancak baba oğlun Metin Işık'ı bulamayınca Semire Balık'ı Erdemli'den, Ayşe Işık'ı ise Tarsus'tan otomobil ile alarak sabaha karşı otoyol kenarında tabanca ile vurarak olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

BABAANNE: KATİL DAMAT
Eşini fuhuşa sürüklediği ileri sürülen Metin Işık'ın ise Sivas'a kaçtığı, ancak baba ve oğulun Işık'ı da aradığı öğrenildi. Bu arada Semire Balık'ın evli olan diğer kızı Sibel Demirkıran'ın da dün ortadan kayboluğu belirlendi. Öte yandan babaanne Leman Balık, "Kızımı ve torunumu eski damadım, mal kavgası yüzünden öldürdü. Fuhuş iddiası yalan" dedi.