Lice'de hedef çözüm süreci!

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, A Haber siyaset danışmanı Ümit Fırat, Sabah Gazetesi yazarları Mahmut Övür ve Rasim Ozan Kütahyalı konuk oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2014 Güncelleme 11 Haziran 2014, 02:24
Lice’de hedef çözüm süreci!

İÇİNDEKİLER

Programda Lice'de Bayrak Provokasyonu ve terör örgütü İŞID'ın Musul'u ele geçirmesinin perde arkası masaya yatırıldı…
İşte programda gündeme gelen konulardan kısa satır başları:

"LİCE OLAYI PROVOKASYON!"

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten: "Lice olayları terör ve kandan beslenenlerin provokasyonudur, hedef çözüm sürecidir.
Biz Suriye'de aslında olayların bu noktaya geleceğini bilemedik. Dünya ülkelerinin, küresel güçlerin insanlıktan utandıracak, insanlık onurunu ayaklar altına alacak olaylar karşısında bu kadar sessiz kalacağını tahmin edemedik.

IŞİD'in Musul'u işgal etmesi Türkiye açısından da olumsuz bir eylemdir. IŞİD'in bu hareketiyle Irak'ın parçalanma riski vardır. Irak'ın Toprak bütünlüğünün bozulması bize de zarar verir."



"IŞİD TAŞERON ÖRGÜT!"

Rasim Ozan Kütahyalı: "IŞİD çok barbar bir örgüt. IŞİD Suriye'deki olaylarda Esad'ı destekliyor, bunu artık biliyoruz. Irak yönetimi bundan sonra toplanıp IŞİD'i Musul'dan tekrar alacaktır ama bu Maliki'nin işine yarayacak. Kontrolü daha da ele geçirecek.

IŞİD bu tür eylemleriyle Şam yönetiminin ekmeğine yağ sürmektedir. Taşeron bir örgüttür. Rezil bir örgüttür. Suriye ve Mısır'daki olaylar karşısında insani ve tutarlı tutumu sadece Türkiye göstermiştir."



"AMAÇ ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK!"

Ümit Fırat: "
Bayrak indirme gibi provokasyonlar geçmişte de yaşandı. Bayrağı indirmek için çıkan genç sanki komando eğitimi almış gibiydi. Bence birileri bunlara eğitim verdi. Bahçeli'nin dediği gibi alnından vurup öldürmek çözüm değildir. Bulunup adalete teslim edilmelidir. Yapılması gereken bence budur.

BDP'nin yapması gereken de, kim bu alçak provokatör demektir ve adalete yardımcı olmaktır.Bu provokasyon tüm süreci gölgeleyecek bir girişim olarak görülmemelidir."



"BAYRAK PROVOKASYONU SORGULANMALI"

Rasim Ozan Kütahyalı: "Türk Silahlı kuvvetleri içinde "Bayrak Provokasyonu" sorgulanmalıdır. Çözüm süreciyle tüm Türk ve Kürt'ler kaynaşmıştır. Çözüm süreci kesinlikle başarıya ulaşmalıdır. Vatanını ve bayrağını seven herkes çözüm sürecine destek olmalıdır."

"MUHALEFETİN TAVRI ESKİ TÜRKİYE'NİN TAVRIDIR"

Mahmut Övür: "Barış süreci hem halkta hem de BDP'de karşılık bulmuştur. Ana muhalefetin tavrı eski Türkiye tavrıdır. Çözüm süreci zaafa uğramış gibi gösterilmemelidir."