DeLiCE tahrik

Gezi ile başlayan olaylar sonuç vermeyince barış süreci hedef alındı. Şehit gelmemesinden rahatsız olanlar devreye girdi. Diyarbakır'da askeri bir üsteki bayrağımız indirildi. Türkiye ayağa kalktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2014 Güncelleme 10 Haziran 2014, 01:50
DeLiCE tahrik

İÇİNDEKİLER

Yeni Türkiye'nin önünü kesmek için Gezi olayları ile başlatılan sokak eylemleri elit zenginlerden, Batı medyasına kadar birçok gücü arkasına alarak büyümeye devam ediyor. Gezi'den sonra farkıl mecralarda sokak olaylarıyla ortalığı savaş alanına çevirmeye çalışanlar en sonunda provokasyona başladıkları noktaya geri döndü.

SİVİL ÖLÜM AMAÇLANDI
Yaklaşık bir buçuk yıldır kan dökülmeden devam eden barış sürecini hedef alanlar Lice'de ortaya çıktı ve Türkiye'yi ayağa kaldıran yeni bir tahrik planını hayata geçirdi. Askere ve polise ateş açarak, bomba atarak yapılan eylemlere güvenlik güçlerinin müdahalesinde Hacı Baki Akdemir ve Ramazan Baran hayatını kaybederken bu ölümlerle gerilim iyice arttı. Önceki gün Lice ve Diyarbakır'da gösteriler devam ederken yüzleri kapalı bir genç, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın duvardan atlayarak kışla içinde direkteki Türk Bayrağı'nı indirdi. Asker, bayrağı indiren kişinin çocuk olması nedeniyle silahlı bir müdahale yapmazken ortaya çıkan görüntü tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Vatandaş bu tahrik görüntülerine büyük tepki gösterirken "Kim o velet, bulunsun! Küçücük çocukları kullanarak tekrar kanlı bir dönem başlatmak isteyenler şimdi de bayrağımıza el uzatarak yeniden şiddeti körüklüyor" yorumlarını yaptı.

SINIRLAR ZORLANIYOR
TSK ise "Çocuklar ve kadınlar kullanılarak provakatif maksatlı yapıldığı, sivil ölümlerin amaçlandığı ve böylelikle kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serin kanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir" açıklamasını yaparak olayı kınadıklarını bildirdi.

Bedeli ödenecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayrak olayı için sert konuştu. Erdoğan "Kutsalımız olan bayrak indiriliyorsa bunun karşılığı olacaktır. Yapanın çocuk olması bir şeyi değiştirmez. Bayrağın indirilmesine göz yuman, o birlikte görev yapan asker ya da komutan her kimse bunun bedelini ödeyecekler" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bayrak saldırısını kınadı.