Cuma'ya kadar kar var

İstanbullular'a Cuma gününe kadar kar yağışı uyarısı yapıldı. Belediye alarma geçti. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2013 Güncelleme 11 Aralık 2013, 00:00
Cuma’ya kadar kar var

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dünden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Kar yağışının poyraz fırtınası ile birlikte Cuma gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplam 933 araç ve 3 bin 320 personelle karla mücadele edecek. İstanbul'da Cuma gününe kadar kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Bugün ve yarın hava sıcaklıklarının eksi 1 ile 4 derece, Cuma günü ise 0 ile 6 derece olması bekleniyor. Hafta sonu ise sıcaklıkların 2-5 derece artarak parçalı bulutlu bir hava olacağı tahmin ediliyor. 2014 kış sezonu için 255 bin ton tuz, 82 noktada ise bin 760 ton solüsyon depolandı. AKOM koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara itfaiye 45 adet özel afetle mücadele kamyonu, kurtarma aracı ve 135 personeli ile katılacak.

TOPBAŞ'TAN TOPLU TAŞIMA UYARISI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Topbaş, vatandaşları da toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyardı. "Kar yağışı tipi şeklinde ortaya çıkabilir. Saatte 80 kilometre hıza ulaşacak rüzgardan bahsedilmekte" diyen Topbaş, kar lastiği olmayanların dışarı çıkmamasını istedi.

GEREKİRSE OKULLAR TATİL EDİLİR
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda şunları söyledi: "Kar haberi gelince peşinden 'okullar tatil olur mu?' beklentisi içerisine girmemek lazım. Önce güzel güzel bol bol bir kar yağsın ondan sonra bakarız. Eğitim öğretimi engelleyecek düzeyde kar yağışı varsa elbette gereğini o vakit düşünürüz."

AĞRI DONDU: - 29
Karadeniz ve Doğu'daki kar esareti sürüyor. Ağrı, eksi 29 dereceyle yılın en soğuk gecesini geçirirken, 6 ilde de okullar tatil edildi. Bazı yerlerde kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı Bolu Dağı geçişinde dün sabah yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kalınca, Ankara yönü trafiğe kapandı. Artvin ile Murgul, Hopa ve Borçka ilçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personele de 2 gün izin verildi.

Zeynel YAMAN - Sinan AYDIN