Tek rakip ODTÜ

Çözüm süreci Mardin Artuklu, Muş Alparslan ve Bingöl Üniversitesi'ne yaradı. Taban puanı ODTÜ ile aynı olan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinde boş kontenjan kalmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2013 Güncelleme 13 Ağustos 2013, 02:21
Tek rakip ODTÜ

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 673 bin öğrencinin yerleştiği üniversite tercihlerinde en dikkat çeken bölüm Kürt Dili ve Edebiyatı oldu.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Mardin Artuklu, Muş Alparslan ve Bingöl Üniversitesi'nde açılan Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerinde boş kontenjan kalmadı. Üniversite yetkilileri yoğun istek üzerine gelecek yıl kontenjanı iki katına çıkarmak için YÖK'e başvurmayı kararlaştırdı.

TAMAMEN DOLDU
Kürtçe'nin revaçta olmasını çözüm sürecine bağlayan akademisyenler yoğun talep, sınırlı kontenjan nedeniyle taban puanın arttığına dikkati çekti.

Konuyla ilgili en ilginç açıklama ise Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'dan geldi. Yıldırım 3 yıldır Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Kırmançça ve Zazaca eğitim verildiğini, bu yıl da kontenjanın tamamen dolduğunu söyledi.

Yıldırım, "Kürtçe eğitimde taban puanda rakibimiz Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) İngilizce eğitim veren bölümleridir. MAÜ Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü tercih eden öğrenciler, ODTÜ'nün İngilizce eğitim veren bölümlerine çok rahat girebilecek puana sahipler" dedi.