Kod adı holi'kan

Polis, Burak'ın katilini yakalamak için kameraları tek tek inceledi. Yüz tarama sisteminden faili belirledi. Kan damlalarını takip edip evine gitti. Zanlının giydiği kanlı forma amcası tarafından teslim edildi. Katil, Bingöl'e kaçarken otobüste ele geçirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 03:43
Kod adı holi’kan

İÇİNDEKİLER

Burak 19 yaşında bir gençti. FB'ye gönül vermişti. Ancak geçtiğimiz hafta oynanan derbi, onu hayatından etti. İstanbul Edirnekapı'da Burak'ı öldüren GS taraftarı Yusuf Ortak (20) film gibi bir operasyonla ele geçirildi. Polis, önce kameraları inceledi. Katilin eşgalini belirledi. Yüz tarama sisteminden de kimliğini tespit etti. Eldeki isim, 3 sabıkası bulunan Yusuf Ortak'tı.

EKİPLER HER KAPIYI ÇALDI
İnceleme sırasında olay yerindeki kan izleri dikkat çekti. Polis, cinayet sırasında elini kesen Ortak'ın kan damlalarını izledi. İzlerin bittiği noktada Ortak'ın evini tespit etti. Yedi numaralı 'Yusuf' yazılı kanlı forma, evden çıktı. Zanlı ise firara geçmişti. Ortak'ın memleketi Bingöl'e doğru yola çıktığı tespit edildi. Plakası belirlenen otobüsün şoförü ile de iletişim kuruldu.

8 SAAT 3 DAKİKA SÜREN FİRAR
Zanlıyı taşıyan otobüs, Kırşehir'de durduruldu. Polisi gören Ortak, 3 nolu koltuktan kalkıp 16 numaralı koltuğa geçti. Ancak bu hamle onu ele verdi. Ortak'ın "8 saat 3 dakika" süren yolculuğu sona erdi. Katil yakalanıp İstanbul'a gönderildi.

DERBİ CİNAYETİ MOBESSE KAMERASINDA

İŞTE CİNAYET DAKİKALARI

* Olay, Edirnekapı Metrobüs Durağı'nın bulunduğu üstgeçitte gerçekleşti. Kavga sırasında Ortak, bıçağı Burak'ın kalbine sapladı. Bu sırada elini kesti. Ardından Mihrimah Sultan Camisi yanındaki benzinciye gitti. Elini yıkadı. Formayı çıkarttı. Amcası ile birlikte yaşadığı eve gidip uyudu. Sabah da "İşe gidiyorum" diye evden çıktı...

* Kırşehir'de yakalanan Yusuf Ortak, poliste suçunu itiraf etti. "Maç çıkışı kalabalık bir grupla karşılaştık. Bana laf attılar. Ben de yanımdaki bıçakla kendimi savundum" dedi. Ortak'la birlikte Fatih Üniversitesi öğrencisi olan arkadaşı Yusuf B. de gözaltına alındı.

* Yusuf Ortak, Burak'ı hunharca katletti. Geriye kalan ise sevgilisinden kalan özlemdi. Burak'ın kız arkadaşı Burcu Facebook'a "Keşke sana daha fazla sarılabilseydim" diye not yazdı.


Emir SOMER