Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde bu hafta gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Özellikle çarşamba gününden itibaren yağışlar yurt geneline yayılacak. Uzmanlar vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istiyor.
Kuzeydoğu'da Yağış Hiç Durmayacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, haftaya ilişkin hava durumu beklentilerini kamuoyuyla paylaştı.
Çelik'in açıklamasına göre pazartesi ve salı günü özellikle Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağışlar etkili olacak.
1 HAFTA BOYUNCA ARALIKSIZ SÜRECEK
Çarşamba gününden itibaren ise yağışlar Türkiye'nin tamamına yayılacak. Çelik, "Hafta sonuna kadar, aralıklarla sürecek gök gürültülü sağanak yağışlar ülke genelinde etkili olacak. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışlar neredeyse bir hafta boyunca aralıksız devam edecek." ifadelerini kullandı.