Ağlatan kavuşma

Boşnak anne, TAKVİM'in haberi sayesinde 18 ay sonra oğluna kavuştu. Leyla Kurtoviç'in, Malkara'da bulduğu oğlu Dino ile kucaklaşma anı herkesi ağlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2013 Güncelleme 06 Mart 2013, 00:00
Ağlatan kavuşma

İÇİNDEKİLER

Bosna-Hersek'in Zenitsa kentinde yaşayan Leyla Kurtoviç, boşandığı eşi tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğluna 1.5 yıl aradan sonra kavuştu. Özlemle kucaklaşan anneoğul, duygusal anlar yaşadı, yaşattı. TAKVİM'in haberinden sonra ismini vermeyen bir vatandaşın sosyal paylaşım sitesinden kendisine mesaj atarak oğlunun Tekirdağ Malkara'da olduğunu söylemesi üzerine harekete geçen Kurtoviç, geçen hafta İstanbul'a geldi. Güvenlik güçleriyle birlikte Malkara'ya giden Leyla Kurtoviç, Dino'yu burada buldu. 1.5 yıldır çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Kurtoviç, Türk medyasına ve emniyetine teşekkür etti. Bosnalı olan eşi Sead Kurtoviç'ten boşandıktan sonra mahkemenin 7 yaşındaki oğlu Dino'yu kendisine verdiğini, ancak eşinin onu Türkiye'ye kaçırdığını anlatan Kurtoviç, oğlunu alıp ülkesine dönerken mutluluk gözyaşı döktü. Küçük çocuk da, annesine kavuşmanın sevincini yaşadı.

POLiSLE BiRLiKTE BASKIN
Kurtoviç, bir Türk vatandaşının ihbarı üzerine emniyet güçleriyle birlikte Tekirdağ'ın Malkara ilçesine gitti. Oğlu Dino'yu burada bulan anne, "Oğlum Dino ve babası, Malkara'da, 'dünyada hiç yakını olmayan bir baba-oğul olarak' tanınıyormuş. Eski eşim kendisini tanıyanlara öyle söylemiş. İhbarda bulunan kişi de kendilerini öyle biliyormuş. Oğluma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.