Mucize tedavi

Türkiye, 17 yaşında lösemiye yakalanan Anıl için çalıştı Hatta onun için bir bebek bile dünyaya geldi. Umutlar tükenirken, Prof. Özcan yüzde 50 uyumlu iliği anneden aldı ve Anıl'a nakletti. Mucizeyi başaran doktora övgü yağdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2013 Güncelleme 22 Ocak 2013, 02:20
Mucize tedavi

İÇİNDEKİLER

Anıl Bektaş Kantar, binlerce lösemi hastasına umut oldu… 2 yıl önce lösemiye yakalanan 19 yaşındaki Anıl'ı yaşatmak için Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay, Sağlık Bakanlığı, akrabaları seferber oldu. Anıl'a ilik bulmak için hem Türkiye hem de dünya tarandı. Ama olmadı. Baba Kantar, yeniden yollara düştü ve kan trombosit aradı.

HER HAFTA 700 KM YOL
Fethiye'de yaşayan ağabeyi, her hafta sonu 700 km yol kat edip kardeşine desteğe koştu. Kardeşine iliği uymayan bir çocuk babası ağabey, çocuğuna da test yaptırdı. Yeğenin iliği de tutmadı. Ağabeyi yılmadı ve bir çocuk daha dünyaya getirdiler Anıl için. Ebru doğdu, ancak onunda iliği sadece yüzde 25 uyumlu çıktı. Doktoru Lale Olcay, "Artık yeter, bir an önce nakil yapılmalı" dedi ve Prof. Dr. Muhit Özcan'ı adres gösterdi.

YÜZDE 100 BAŞARI
Ankara Üniversitesi Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Muhit Özcan, ilik nakli konusunda Türkiye'deki en önemli isimdi. Anıl ve ailesi, Özcan'a gitti. Naklin olumlu ihtimalinin yüzde 30'un altında olduğunu öğrenen aile vazgeçti. Ancak Dr. Lale Olcay'ın "Zamanımız yok" uyarısıyla nakil için iliği yüzde 50 uyumlu olan anne verici oldu. 12 Eylül 2012 tarihinde nakil yapıldı. Yüzde 50 uyumlu ilikten yapılan nakil (HAPLO YÖNTEMİ), yüzde 100 başarılı oldu ve Anıl kurtuldu.

ANIL'IN SAĞLIĞI İYİ...
Doktorlar, Anıl'ın her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Anıl ise, bundan sonraki hayatında zamanının büyük bölümünü lösemi hastalarına ayırmayı planlıyor. Mühendis olma hayalleriyle üniversite sınavına hazırlanırken, amansız hastalığa yakalanıp iki yıl mücadele eden Anıl, bundan sonra bu hastalıkla mücadele edenlere destek için yanlarında olacağını belirtti. Bu nakil, birçok lösemi hastası için de büyük bir umut oldu.

HÜSNİYE ORAL