İlandaki Giz!

İntihar eden Musevi işadamı Kamhi, son yolculuğuna uğurlandı. Şok ölümü soruya boğan ise işadamı Aydın Giz'in arkadaşı için verdiği ilanda saklıydı: Zamansız gittin. Söylenecek çok şey var aslında. Ama güç yok

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2012 Güncelleme 07 Haziran 2012, 03:48
İlandaki Giz!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Boğaz manzaralı villa, geçtiğimiz pazartesi tek el silah sesiyle inledi. Olayı "sıradan bir intihar" olarak sanan ekipler eve gittiğinde inanılmaz bir isimle yüz yüze geldi. Zira tek kurşunla sonlanan beden, Musevi işadamı Hayati Kamhi'ye (62) aitti. Jak Kamhi'nin 3 oğlundan biri olan Hayati Kamhi, yatak odasında tek kurşunla yaşamına son vermişti.

'40 YILLIK KADİM DOSTUM'
1 milyar dolarlık ailede meydana gelen ölüm, herkesi perişan etti. Kimi "borcu var" dedi, kimi de "Ailesiyle arasının iyi olmadığını" söyledi. Ancak TAKVİM'e konuşan Cefi Kamhi, ağabeyinin hiçbir derdi olmadığını belirtti. Herkes "Neden" sorusuna cevap ararken dün bir gazeteye verilen ilan intihardaki gizemi de beraberinde getirdi. O ilanı veren kişi ise Hayati Kamhi'nin yakın arkadaşı olan işadamı Aydın Giz'di. Giz, ilanda dostuna şöyle veda etti: "40 yıllık vefakar kadim dostum. Kardeşlik, sevgi ve uyum içerisinde geçen 33 yıllık ortağım. Veda etmek için henüz çok erkendi. Zamansız oldu gidişin. Söylenecek çok şey var aslında. Ama derman yok, güç yok, acı çok. Mekanın cennet, toprağın bol olsun. Sana Tanrı'dan rahmet, ailene ve tüm sevdiklerine sabır ve başsağlığı dilerim. Aydın Giz." Peki dostunun ölümünün arkasından "Söylenecek çok şey vardı" diyen Giz kimdi? Aydın Giz, uzun yıllar Türkiye'de elektronik sektöründe çalıştı. Kamhi Ailesi'nin sahibi olduğu Profilo Holding bünyesinde üst düzey görev yaptı.

ORTAĞIYDI
Ardından Kamhi ile yolları İsviçre'de kesişti. Kamhi ve Giz burada şirket kurup uzun yıllar birlikte çalıştı. Ancak hala İsviçre'de yaşayan Giz, dün arkadaşını uğurlamak için cenaze törenine katılmadı. Bu da akıllarda soru işareti bıraktı.

PATRONLAR GEÇiDi
Hayati Kamhi için ilk tören İstanbul'daki Neve Şalom Sinagog'unda düzenlendi. Törene; Meral Akşener, Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, Büyükşehir Belediye Baş. Kadir Topbaş, Kürşat Tüzmen, Rahmi Koç, Erdoğan Demirören, Ünal Aysal, Erol Aksoy, Hüsnü Özyeğin, Zeynel Abidin Erdem, Yılmaz Ulusoy ve Serdar Bilgili katıldı.

ALARMI CENAZE
Evli ve 3 çocuk babası olan başarılı işadamı Hayati Kamhi, Neve Şalom'daki törenin ardından Ulus Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hem Neve Şalom'daki hem de Ulus'taki törende yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MEVLÜT YÜKSEL