Hayati son!

İstanbul dün gündemi sarsan bir ölüme sahne oldu. Musevi işadamı Hayati Kamhi, villasında ölü bulundu. Kamhi'nin kafasında mermi yarası ve yanında da bir adet silah duruyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2012 Güncelleme 05 Haziran 2012, 03:20
Hayati son!

İÇİNDEKİLER

Asayiş, dün İstanbul'dan gelen ölümle hareketlendi. Polis telsizinden geçen anons, önce "sıradan görülen sonu" bir anda gündemin zirvesine yerleştirdi. Zira soru işaretleriyle dolu bir şekilde can veren kişi, ünlü işadamı Jak Kamhi'nin oğlu Hayati Kamhi'ydi (62). "Derin" veda, Kamhi'nin İstanbul Çengelköy'deki villasında sabah 09:15'te meydana geldi. Başarılı işadamı, kahvaltıdan sonra yatak odasına çekildi. Eşi Camilla ve iki kızı da kendilerini bekleyen felaketten habersiz, evin içindeydi...

AMBULANSA YANLIŞ ADRES VERİLDİ
Tam bu sırada Kamhi'nin odasından tek el silah sesi geldi. Camilla Kamhi, koşa koşa yatak odasına girdi. Ancak talihsiz kadın eşinin kanlar içindeki bedeniyle yüzleşti. Çığlıklar içinde odadan çıkan Camilla Kamhi, hemen yardımcılarına haber verdi. Derhal 112 Acil Servisi'nin numarası çevrildi. Ama yanlış adres verildiği için ambulans olay yerine geç geldi. Ne yazık ki ambulans villaya ulaştığında işadamı çoktan ölmüştü.

İSRAİLLİ GÖREVLİLER OLAY YERİNDE
Kamhi feci şekilde can verirken villaya giden ilk ekiplerden biri de İsrail Başkonsolosluğu görevlileri oldu. Bu arada acı haber, Kamhi Ailesi'ni perişan etti. Baba Jak Kamhi ile küçük oğlu Cefi Kamhi gözyaşları içinde villaya girdi. Hayati Kamhi'nin naaşı otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

50 MİLYON DOLARLIK BORÇ
Tersanecİ Kamhi'nin ölümü, şok etkisi yarattı. Kamhi Ailesi, "Sorunu yoktu" dedi. Ancak aileye yakın kaynaklar, Hayati Kamhi'nin babası Jak Kamhi tarafından dışlandığını iddia etti. Ayrıca Kamhi'nin tefecilere 50 milyon dolar borçlandığı ve Fransa'ya sattığı yatın batması nedeniyle zor günler geçirdiği belirtildi.

İŞ DÜNYASI ŞOKTA
Peki ölümüyle şok yaratan Hayati Kamhi, kimdi. Elektrik mühendisi Kamhi, 1980'deki karışıklık nedeniyle İsviçre'ye gitti. 22 yıl sonra tekrar Türkiye'ye döndü ve İstanbul'un önde gelen yat tersanelerinden Proteksan Turquoise A.Ş.'yi kurdu. Kamhi, tersanede dünyanın en lüks yatlarını üretiyordu.

'KABADAYIYLA' MAHKEMELİKTİ
Hayati Kamhi'nin adı 2008'de Aytemiz Petrol'ün sahibi Nizamettin Aytemiz'in tehdit iddialarıyla gündeme gelmişti. 'Laz Nizam' olarak bilinen Aytemiz, Kamhi'yi tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Bir süre sonra serbest bırakılan Aytemiz, otelinde öldürülmüştü.

BABA SUİKAST
1 Milyar dolarlık serveti bulunan ve Profilo'nun sahibi olan Kamhi Ailesi, asayiş olaylarıyla da gündeme gelmişti. Ailenin en büyüğü olan baba Jak Kamhi'ye 28 Ocak 1993'te saldırı yapılmak istenmişti. Ancak saldırganlar law silahını ateşlemekte gecikince suikast amacına ulaşamamıştı.

1 MİLYAR DOLARLIK AİLE YASTA
* Eşinin ölümüyle şok geçiren Camilla Kamhi, özel bir hastaneye kaldırıldı. Çiften geriye ise bir davette çektirdikleri bu fotoğraf kaldı.

* Kamhi, kendisine ait 7.65 mm çapındaki tabancayla sağ şakağından vurulmuş olarak bulundu. İşadamının sağ tarafından giren kurşun, sol kulağından çıkıp tavana saplandı.

* Kamhi'nin kardeşi Cefi Kamhi, aynı zamanda Avrupa Yahudi Parlamentosu eş başkanı.

* Hayati Kamhi'nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a götürüldü.


Veli SARIBOĞA- Erdoğan YAPIK