Umutla burun buruna

İlk yüz naklini yaptı, herkese umut dağıttı. Prof. Ömer Özkan, evini ve yüreğini TAKVİM'e açtı: Eşimi gören onunki gibi burun istiyor. Ancak Özlenen tamamen orjinal!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2012 Güncelleme 01 Nisan 2012, 01:49
Umutla burun buruna

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren hatta işler yolunda gitseydi aynı anda çift kol ve bir bacak naklini dünyada ilk kez yapan Türk doktor Prof. Ömer Özkan, evinin kapılarını TAKVİM'e açtı. Hastalarıyla yakından ilgilenmekten ihmal ettiği bir yaşındaki Zeynep ve aynı hastanede görev yapan eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte mutluluk tablosu çizen Prof. Özkan, operasyonlar sonrası kendi hayatının da çok değiştiğini anlattı.

EVE DAVET EDİYORLAR
Uğur Acar'a yaptığı yüz "Dünyada yapılan en güzel yüz" ilan edilen Özkan, çift kol naklettiği Atilla Kavdır'ın da ameliyatıyla birlikte yaklaşık 48 saat süren operasyonlardan hiçbir gelir sağlamadığını açıkladı. Prof. Özkan, "Ben hayallerimi büyük ölçüde gerçekleştirdim. Bundan sonra tek istediğim, yaptığım bu operasyonların kabul görmesi ve daha ileriye gitmesi" dedi. Sokakta yürürken "Aaa yüz naklini yapan doktor" diye tanıdıklarını hatta imza isteyip kendisini öpücüklere boğduklarını da hatırlatan Özkan, evine davet edenler bile olduğunu kaydetti.

ALLAH VERGİSİ
Halkın ilgisinden çok memnun olduğunu söyleyen Prof. Özkan, tek şikayetini ise şöyle anlattı: Eşim Özlenen'in burnunun estetik olduğu ve benim yaptığım söyleniyor. Hatta Özlenen'in burnu gibi burun isteyenler bile var. Ama eşimin burnu estetik değil. Tamamen orjinal, Allah vergisi. Burun için başka bir model bulmaları gerek!

GEL BABASI GEL ZEYNEP'E
Yüz ve çift kol naklinden önce Türkiye'de ilk rahim naklini yapan doktor olarak da tarihe geçen Prof. Dr. Ömer Özkan'ın, yoğun çalışma temposu yüzünden bir yaşındaki kızı Zeynep'e de hep hasret kaldı. Özlenen Özkan'ın anlattığına göre, Zeynep, "Gel babası, gel" hareketi yaparak babasını bekledi. Hatta buna o kadar alıştı ki, babasını gördüğünde bile yine "Gel, gel" yapmaya devam etti.

ÖMER RAKİBİM DEĞİL!
Kendisi de Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapan Doç. Dr. Özlenen Özkan ise eşi Ömer Özkan'ı kendisine rakip görmediğini söyledi. "Ömer'den çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum" diyen Özlenen Özkan, ünlü cerrahı şöyle tanımladı: Yeni işler yapmak Ömer'in yaşam biçimi... Aklına koyduğunu yapar, hep çalışır, hep yoğundur...