Hapis duası

İstanbul Müftülüğü cezaevlerine dini hizmet götürüyor. Mahkumlar en çok 'Mahkemeden kurtulma duası var mı?' diye soruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2011 Güncelleme 07 Aralık 2011, 01:12
Hapis duası

İÇİNDEKİLER

Demir parmaklıklar ardındaki ömürler, maneviyattan güç buluyor. Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlülere de dini eğitim veriliyor. İstanbul Müftülüğü Vaizi Halime Yıldız, haftanın belirli günlerinde cezaevine giderek hanımlara yönelik sohbet düzenliyor.

'MANEVİYAT AÇLIĞI'
Halime Yıldız, cezaevindeki kadınların Allah katında kötü durumda olduklarını düşündüğünü belirtiyor. Yıldız, "Biz kadınların bu yaklaşımlarını yıkmak için kendilerine yönelik Kur'an-ı Kerim, mevlit okuma ve sohbetlere kadar birçok eğitim programları düzenliyoruz'' diyor. Mahkumların maneviyata aç olduğunu belirten Yıldız, ilginç taleplerle karşılaştıklarını da dile getiriyor.

'ASIL KURTULUŞ İMAN'
Yıldız, şunları söylüyor: "Bazı mahkumlar, 'Hocam mahkemeden kurtulma duası var mı?' diyor. Biz de niyetlerinin sadece cezaevinden kurtuluş için değil, asıl kurtuluşun iman kurtuluşu olduğunu söylüyoruz.'' Cezaevinde din eğitimine ilginin yoğun olduğunu anlatan Özkan, "Kur'an derslerine en büyük talep Romanlardan geliyor. Romanlar'ın koğuşlarına gittiğimiz zaman bize yoğun bir ilgi gösteriyorlar. Din eğitimine en az ilgiyi gösterenler ise siyasi suçlular" diyor.