Umut Derya'sı

Türkiye'nin rahim nakledilen ilk hastası olan Derya Sert, 38 günü geride bıraktı. Hiçbir sorun yaşamadı. Kaderdaşları ise hastaneyi telefon yağmuruna tuttu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2011 Güncelleme 17 Eylül 2011, 00:00
Umut Derya’sı

İÇİNDEKİLER

Türkiye' de tıpta devrim niteliğinde bir gelişme yaşanmış ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'de doğuştan rahmi olmayan Derya Sert'e (21) kadavradan rahim nakledilmişti. Literatüre geçen Derya Sert, naklin ardından tam 38 günü geride bıraktı.

YÜZLERCE KİŞİ ARIYOR
Sağlık durumu günden güne iyiye giden hastanın 15-20 gün sonra hastaneden taburcu olacağı belirtildi. Rahmin vücuduna uyum sağladığını söyleyen genç kadın, artık dünyaya gelecek bebeğini sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Tarihe geçen operasyonun mimarı Doç. Dr. Ömer Özkan ise hastanın bundan sonra sadece kontroller için hastaneye geleceğini belirtti. Doç. Dr. Özkan, "Nakilde sorun yok, her şey beklediğimiz gibi, sorunsuz gidiyor. Normal rahim gibi adapte olduğunu görüyoruz'' dedi. Günde yüzlerce hastanın rahim nakli için aradığını ya da e-posta gönderdiğini kaydeden Özkan, "Dünyanın her yerinden talep var, ama başvuruları kabul etmiyoruz. Sert'in nakilden sonra 6. ayı doldurmasını bekliyoruz. Gebelik oluşursa ondan sonra her insanda yaşanabilecek problemleri yaşayabiliriz'' diye konuştu.

ÇOCUK ÖZLEMİNİ ÜZERİNDE TAŞIYOR
Tedavisi süren Derya Sert, "38 gün benim için hızlı geçti" diyerek, bebeğini kucağına alacağı günü özlemle beklediğini dile getirdi. Sert'in hastanede giydiği geceliğin üzerindeki İngilizce yazı ise, bebek özlemi taşıyan 21 yaşındaki kadına adeta anneliği müjdeler gibiydi. Geceliğin üzerindeki, "Hi mom, I'm coming" (merhaba anne, ben geliyorum)'' yazısını gazetecilerin çevirisiyle öğrenen Sert, "Bilmeden almıştım, iyi bir tesadüf" dedi.