Töreye sustu şimdi konuştu

Kızı aile meclisi kararıyla öldürülen anne, töreye isyan etti: Kocam ve oğlum cezaevinde. Kızım mezarda. Paramparça olduk. Bu cinayetler bitsin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 00:00
Töreye sustu şimdi konuştu

İÇİNDEKİLER

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 1 çocuk annesi Ceylan Soysal (21), 18 Temmuz günü aile meclisi kararıyla öldürülmüştü. Genç kadının amcası Ceylan'a 2 kurşun sıkmış, babası M.H. ise odanın kapısını kapatıp, kızının ölmesini beklemişti. Cinayetin ardından baba M.H. ve amca H.H. ile birlikte 6 kişi tutuklanmıştı. Anne Sebiha H. (38) ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Vahşetin ardından gözler 8 çocuk annesi Sebiha H.'ye çevrildi. Töre yüzünden yuvasının dağıldığını belirten anne, "Bir kızım mezarda, bir kızım devlet korumasında, bir oğlum askerde, kocam ve bir çocuğum cezaevinde. Paramparça olduk" dedi. Töre cinayetine isyan eden Sebiha H., "Töre cinayetleri bitsin artık" diyerek gözyaşı döktü.

Sembol haline geldi
Eşi tarafından terk edilen ve sığındığı baba evinde öldürülen Ceylan Soysal, töre cinayetlerinin bir sembolü oldu. Vatandaşlar sokağa dökülüp töreye "Dur" dedi.