Resim gibi proje

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2014 Güncelleme 05 Ağustos 2014, 00:00
Resim gibi proje

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul'da düzenlediği yeni kampanyasıyla konut alıcısının yüzünü güldürüyor. Sancaktepe'de hayata geçirilen projede sunulan 'Bu kadarını ancak babanız yapar' adını taşıyan kampanya ile daire alanlar, banka kredi ödemelerine teslimden sonra başlıyor. Konut teslimlerinin 16 ay sonra yapılacağı projede, 1+1 dairelerin fiyatı 244 bin liradan başlıyor. Projede, 2+1 daireler 371 bin liradan, 3+1 daireler 543 bin liradan ve 4+1 daireler de 767 bin liradan satışa sunuluyor. Ramazan ayına özel de kampanya düzenlediklerini, bu sayede yaz durgunluğu yaşamadıklarını hatırlatan Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Gür, yeni kampanyaları ile dileyen herkesi çok düşük peşinat ve taksitlerle ev sahibi yaptıklarını açıkladı. Projede daire peşinat tutarının 1+1'lerde 2 bin lira olduğunu belirten Gür, "Peşinat miktarı 2+1'lerde 4 bin lira, 3+1'lerde 5 bin lira ve 4+1'lerde 10 bin lira" dedi. Peşinata paralel olarak aylık taksit ödemelerini de ev sahibi olmak isteyenlerin bütçelerini rahatlatacak şekilde tuttuklarını kaydeden Gür, "Projede daire tiplerine göre teslime kadar ödenecek aylık taksitler 1+1 daireler için aylık 914 lira, 2+1 daireler için aylık bin 391 lira, 3+1 daireler için aylık 2 bin 37 lira ve 4+1 daireler için ise aylık 2 bin 878 lira" diye konuştu.

VADE FARKI YOK
Mehmet Gür, daire almak isteyenlerin, peşinatı verdikten sonra bedelin kalan kısmını banka kredisi kullanarak ödeyebileceğini, burada da sağladıkları avantaj sayesinde, daire sakinlerinin banka kredi ödemelerine dairelerini teslim aldıktan sonra başlayacağını ifade etti. Gür, kampanyanın en önemli özelliklerinden birinin de vade farkı uygulamasının olmaması olduğunu vurguladı.

BİN 310 KONUT VAR
Proje 28 blokta, bin 310 daireden oluşuyor. 81 bin 433 metrekare arazi üzerinde inşa ediliyor. Aydos Ormanı'na komşu konumlanıyor. Resim İstanbul'un yüzde 81.3'ü açık alan olarak tasarlanıyor. Projede dinlenme locaları, tenis kortu, açık-kapalı yüzme havuzu, bisiklet ve yürüyüş yolları ile çocuk oyun parkları ve tematik bahçeler bulunuyor. Kapalı tesiste, kapalı havuzun yanı sıra hamam, sauna, buhar odası, fitness center, cep sineması gibi etkinlik alanları yer alıyor.

TOKi'DEN DEV KAMPUS
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt'ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor. Yapımını İzka İnşaat'ın üstlendiği kampüs tamamlandığında, önemli bir bölümü yabancılar olmak üzere 40 bin öğrenciye eğitim verilecek. Üniversitenin ana kampüsünde 2 adet doğa bilimleri fakültesi, hukuk fakültesi, laboratuvar binası ve kafeteryayı inşa edecek olan İzka İnşaat ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, açık basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalarının yapımını da üstlendi. Selçuklu mimarisi örnek alınarak tasarlanan kampüs, Ankara Çubuk'ta kurulacak.

ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Kampüsün yüksek noktalarında rüzgar tribünleri yer alacak. Ayrıca, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve su arıtma tesisi bulunacak.

'EĞİTİM VE SAĞLIKTA VARIZ'
İzka İnşaat Kurumsal İletişim Koordinatörü Sedef Dugalı, yaptıkları özel binalar ile eğitime verdikleri katkılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Dugalı, şunları kaydetti: "Eğitim dışında sağlık hizmetlerine de katkı sağlıyoruz. İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Ar-Ge Eğitim Merkezi inşaatını tamamladık, Gaziantep'te ve Erzincan'da devlet hastaneleri yaptık."

ÇUKUROVA TOWER'DA GERi SAYIM BAŞLADI
Deniz ve adalar manzarasına sahip, İstanbul Kartal'da konumlanan Çukurova Tower'da daire teslimleri Ağustos sonunda başlıyor. 36 katlı, 9 farklı tipte 253 konuttan oluşan projede, son 20 daire alıcılarını bekliyor. Çukurova Gayrimenkul tarafından düzenlenen kampanya ile projedeki son daireler için 24 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Projede stüdyo daireler 179 bin TL'den, 3+1'ler ise 690 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Projenin yüzde 90'ı yeşil alandan oluşuyor.

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 20 ARTTI
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), Mayıs ayında 155.36'ya çıktı. Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre; endeks aylık bazda yüzde 1.27 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.63 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak ise yüzde 3.62 yükseldi. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar Mayıs 2013'te bin 222 lira 83 kuruş iken, bu yıl Mayıs'ta bin 382 lira 69 kuruşa ulaştı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, Mayıs 2014'te bir yıl öncesine göre, İstanbul'da yüzde 20.49, Ankara'da yüzde 10.60 ve İzmir'de yüzde 12.42 artış yaşandı.

DÖNÜŞÜM BAŞLADI KONUTLAR KÜÇÜLDÜ
AE Mimarlık Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm yapılırken, yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtti. "Kentsel dönüşüm kavramı üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil" diyen Erkurtoğlu, şöyle devam etti: "Meslek birlikleri, mimarlar, inşaat firmaları dönüşümdeki doğru ve yanlışları masaya yatırmaya devam ediyor. Ancak, kentsel dönüşüm rant olarak algılanmaya devam ediyor ve konutlarda insanların oturacağı göz ardı edilip, yaşam alanları iyice küçülüyor."

YÜKSEL SERAMİK'İN GÖZÜ İÇ PAZARDA
Seramik sektöründe 58 ülkeye 6 milyon metrekarelik ihracatı ile dikkat çeken Yüksel Seramik, iç pazara odaklandı. Yüksel Seramik Başkan Yardımcısı Metin Mutlu, üretimlerinin yüzde 90'ı ihracata giderken, iç pazardan gelen talebi karşılamak üzere, iç pazarın payını yüzde 50'ye çıkarma kararı aldıklarını söyledi. Mutlu, "Aydın'daki fabrikamızın kapasitesini de, 7 milyon euroluk yatırım ile 12.5 milyon metrekareden 15 milyon metrekareye yükselteceğiz" dedi.

YTONG, MİMARİ FİKİRLERİ YARIŞTIRIYOR
Türk Ytong'un düzenlediği 2014 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda geri sayım başladı. Tüm süreçleri dijital platform üzerinden yürütülen ve her türlü medya türünden sunuma açık olan yarışmaya, son başvuru tarihi 18 Ağustos. Yarışmacılar isterse bir mekan, bir sokak, bir meydan vs. ele alarak yarışma konusunu yorumlayabilecek ya da fikirlerini kavramsal biçimde ele alabilecek. Jürinin değerlendirmesi sonucu derece girenler, Venedik'te düzenlenen 14. Uluslararası Mimarlık Bienali'ne seyahat ödülü kazanacak.

Özlem KAMER TERCANLI