'Komşu'yu İzmir karıştırdı

Yunanistan Başbakanı'nın 'EXPO 2020 oylamasında Dubai'yi destekleyeceğiz' açıklamasına tepki yağıyor. Yunan ticaret odaları, 'İzmir'e destek verelim. İlişkiler gelişir, biz de kazanırız' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ekim 2013 Güncelleme 16 Ekim 2013, 00:00
’Komşu’yu İzmir karıştırdı

İÇİNDEKİLER

EXPO 2020 oylaması, Yunanistan'ı gerdi. Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın 27 Kasım'da yapılacak EXPO 2020 oylamasında İzmir yerine Dubai'ye oy vereceklerini açıklaması üzerine gelen tepkiler devam ediyor.

MEKTUP YAZDILAR
Yunanistan Kiklades Ticaret Odası Başkanı ve Messinya Ticaret Odası Başkanı da karara tepki gösterdi. Başbakan Samaras'a mektup gönderen oda başkanları, İzmir'in EXPO 2020 adaylığının desteklenmesi konusunun yeniden değerlendirilmesini istedi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin özellikle son yıllarda büyük bir gelişme kaydettiğine dikkat çeken Messinia Odası Başkanı Dimitros Maniatis, mektubunda, "İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması, ekonomik işbirliğini daha da güçlendirecektir. Özellikle fuara gelenlerin Ege adalarına yapacağı ziyaretlerin çok faydalı olacağını vurgulamak istiyoruz" dedi. Kiklades Ticaret Odası Başkanı Yannis Russos da şunları kaydetti: "Türkiye sahillerine yakınlığı ve ulaşım kolaylığı sebebiyle, fuar ziyaretçilerinin önemli kısmı Yunan adaları için olası müşteri konumunda olacak. Yunanistan 1 milyar euro gelir elde edebilir. Ticari ilişkileri de göz ardı etmemek gerekiyor."