3 Türk alacak

Dünyanın en pahalı yatları Türkiye'deki zenginlerin ilgisini çekiyor. İçindeki aksesuarlar hariç fiyatı 1 milyon eurodan (2 milyon 300 bin lira) başlayan katamaranlar 2013'te 3 Türk'ün olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2012 Güncelleme 08 Kasım 2012, 00:00
3 Türk alacak

İÇİNDEKİLER

Türk zenginlerin yat tutkusu bitmiyor. Rahmi Koç, Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Cem Hakko gibi işadamlarımız yat tutkularıyla biliniyor. Türkiye'deki potansiyeli farkeden Alman mega yat devi Kaiserwerf yatırıma geldi. Yeni nesil katamaranlara Türkiye'den ilginin çok olmasıyla firmanın distürübürlüğünü aldıklarını ifade eden ConceptMarine'nin kurucusu Haluk Gündoğdu, "Yat fuarında Türk zenginlerden öyle çok talep geldi ki, bu ilgi bizi bile çok şaşırttı" dedi. Bir katamaranın çıplak fiyatının 1 milyon eurodan (2 milyon 300 bin lira) başladığını ifade eden Gündoğdu, "Bize gelen talebe göre 2013'te bu katamaranlardan 3 Türk'e satacağız" dedi. Gündoğdu, Alman firmanın Türkiye pazarındaki büyüklüğü gördükten sonra bayiliği verdiğini söyledi.

FİYAT İKİYE KATLANIYOR
18 metreden 23 metreye kadar çıkan bu yatlarda hazır olan gövdede isteğe göre tasarım yapılıyor. 3 odadan 6 odaya kadar çıkan yatlarda her odanın kendine özel banyosu ve mini mutfağı oluyor. Yatlara yapılan bu ilavelerle fiyatı iki katına kadar çıkabiliyor. Yatların fiyatı lüks ilavelerle 4 milyon lirayı buluyor.

AVRUPALI'NIN EN İYİ MÜŞTERİSİ TÜRK ZENGİNLER
Özellikle Türkler'in motor yat aldıklarını söyleyen Haluk Gündoğdu, fiyatları 12 bin eurodan 1 milyon 500 bin euroya kadar çıkan Zodyak tipli yatlardan, 2013'te 30 adet satmayı planladıklarını ifade etti. Avrupa'daki krizden dolayı bankaların el koyduğu yatların Türkiye'de çok alıcı bulduğunu belirten Gündoğdu, "Avrupalılar'ın en iyi müşterisi Türkler. Avrupa'da bu anlamda birinciyiz" dedi.