Satış müzakerecisi

KKTC'nin müzakere heyetinde yer alan Oğuzhan Hasipoğlu yabancılara toprak satışında komisyonculuk yapıyor. Derviş Eroğlu'nun avukatı olan adam 229 şirketiyle hizmet veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 00:00
Satış müzakerecisi

İÇİNDEKİLER

Takvim'in deşifre ettiği skandala göre, hem KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun avukatı olan hem de müzakerelerde Türk tarafının müzakere heyeti üyesi olan Oğuzhan Hasipoğlu yabancılara toprak satışında çok aktif bir rol oynuyor. 2007 yılında aktif olarak 45, 2008 yılında 32, 2009 yılında 54, 2010 yılında 15, 2011 yılında 61 şirkette direktör konumunda yer alan ve hisse sahibi görünen Hasipoğlu, bu şirketler aracılığıyla yabancıları Türk toprak sahipleri ile buluşturuyor ve komisyonunu alıyor.

İNGİLİZ VATANDAŞI
Hasipoğlu'nun hisse sahibi olduğunu gösteren şirket belgelerinde genç avukatın İngiliz vatandaşı olduğu da belirtiliyor. Hasipoğlu'nun direktör olarak gözüktüğü şirketlerin Büyükkonuk, Bahçeli, Tatlısu, Karpaz, Dipkarpaz, Yenierenköy ve Sadrazamköy bölgelerinde arazi aldığı öğrenildi. Hasipoğlu'nun şirketlerini incelemeye alan TAKVİM'in edindiği bilgilere göre avukat Hasipoğlu'nun 2007'de bazı şirketlerini paşifleştirdiği belirtiliyor.

ŞİRKETLER ŞAHA KALKTI
Ama Hasipoğlu Kıbrıs'ta Türk tarafının müzakere heyetinde yer alması ve Derviş Eroğlu'nun avukatı olmasıyla beraber şirketler şaha kalkıyor.

OĞUZHAN HASİPOĞLU KİMDİR?

İlk orta ve Lise tahsilini Gazimagosa'da tamamlayan Oğuzhan Hasipoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun oldu. 1998 yılında Southampton Üniversitesi'nde Deniz ve Devletler Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Daha sonra İstanbul Barosu'na kaydoldu ve İstanbul'da yabancı Uluslararası hukuk bürolarında avukat olarak çalıştı. 2001 yılında KKTC'ye dönüşünden sonra da hem İstanbul hem de Kuzey Kıbrıs'ta avukatlık mesleğini icra etmeye devam etti. 2004'te Annan Planı görüşmelerinde teknik komitelerinde ve Annan Planı eki olan anlaşmaların hazırlanmasında rol aldı. Hasipoğlu evli ve bir kız babasıdır.


Emre DİNER