China Today dergisi Turkuvaz'la Türkiye'de

Turkuvaz Medya; Çin'in en çok okunan dergilerinden China Today'i, okurlarla Türkçe olarak buluşturacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2012 Güncelleme 28 Eylül 2012, 01:40
China Today dergisi Turkuvaz’la Türkiye’de

İÇİNDEKİLER

Çin'in en prestijli dergilerinden China Today'in Türkiye'de Turkuvaz Medya bünyesinde yayınlanması için, Çalık Holding ve CIPG (Çin Ulusal Yayın Grubu) arasında protokol anlaşması imzalandı. Törene Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katıldı.

İŞBİRLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI
Çin ve Türkiye'nin iki güçlü medya grubunu bir araya getiren işbirliğinin ön protokolü CIPG Başkanı Zhou Mingwei ve Ahmet Çalık tarafından geçtiğimiz Nisan ayında Çin'de imzalanmıştı. Törende konuşan Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, "China Today ve Turkuvaz Medya arasında 1 yıl önce başlayan çalışmalar bugün meyvesini vermiştir. China Today'in Türkçe yayımlanması, iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişimine katkı sağlayacak" dedi. Çalık Holding Başkanı Ahmet Çalık ise şunları kaydetti; "Bugün Türkiye ile Çin arasındaki güzel ilişkilerin ve verimli işbirliklerinin ortaya çıkardığı dergiyi görüyoruz. Turkuvaz Medya ve China Today arasında yapılan bu işbirliği, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilere katkı sağlayacaktır. China Today dergisi ile Türk iş dünyası ve Türk halkı Çin'i yakından tanıma fırsatı bulacaktır." China Today Başkanı Hu Baomin de, "Dergimizin Türkçe basılmasına şahit olmaktan dolayı çok sevinçliyim" dedi.

150 ÜLKEDE YAYIMLANIYOR
China Today, ekonomi, kültür, iş dünyası, turizm bölümleri, özel dosya ve röportajlarıyla 60 yıldır Çin'i en iyi tanıtan bir başvuru kaynağı olarak tanınıyor. Dergi günümüzde 150 ülkede Çince, İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca ve Türkçe olarak yayınlanıyor ayrıca 6 dilde dijital bir sürümü de bulunuyor.

* Turkuvaz Medya Grubu ve China Today işbirliği Çalık Holding'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Turkuvaz Dergi Grubu Genel Müdürü Levent Tayla, Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, China Today Başkanı Hu Baomin ve Ahmet Çalık katıldı.