Kral dairesi

Turizmin Oscarları'nda Türkiye, 10 otel ve 4 seyehat şirketiyle ödülleri toplayıp turizm kralı oldu. Turizm Bakanlığı'na da Avrupa'nın Lider Bakanlığı Ödülü verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2011 Güncelleme 04 Eylül 2011, 00:00
Kral dairesi

İÇİNDEKİLER

Güçlü ekonomisi ile global krizde yıldızı parlayan Türkiye, turizmdeki iddiasını da aldığı uluslararası ödüllerle güçlendiriyor. Turizm ve seyahat endüstrisinin 'Oscar'ı olarak kabul edilen Dünya Seyahat Ödülleri, 18. kez sahiplerini buldu. Antalya Belek'te gerçekleştirilen ödül törenine dünyanın dört bir yanından sektör temsilcisi katıldı. World Travel Awards'ı (Dünya Seyahat Ödülleri), Türkiye'den 10 otel, 4 seyahat şirketi aldı. Ödüller kapsamında Avrupa çapında 500 organizasyon, 125 kategoride yarışa katıldı. 'Kendi gücüyle ve öz kaynaklarıyla büyüyenler' kategorisinde İstanbul "Avrupa'nın Lider Tur Kenti", Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı da, "Avrupa'nın Lider Turizm Bakanlığı" ödülüne layık görüldü. Ölüdeniz ise "Avrupa'nın Lider Sahil Destinasyonu" seçildi.

TÜRKİYE'NİN PIRLANTASI
Dünya Seyahat Ödülleri Kurucu Başkanı Graham E. Cooke, Türkiye'nin, oteller ve seyahat organizasyonları alanında elde ettiği birçok birincilik ödülüyle, haklı olarak dünya çapında bir turizm markası olduğunu kanıtladığını söyledi. Antalya'nın Türkiye markasının pırlantası olduğunu ifada eden Cooke, "Köklü miras, güneşle bronzlaşan sahiller, son teknoloji ürünü tesisler ve olağanüstü değerlerden oluşan karma kategoride birincilik ödülünü Antalya'nın alması, bu harika kenti, dünyanın en muhteşem tatil destinasyonları ligine çıkardı'' dedi.

ETKİN TANITIM ÇALIŞMASI
Avrupa'nın En İyi Lux Oteli seçilen Cornelia Diamond Golf Resort&SPA Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya ise ödülün dünya genelinde prestije sahip olduğunu belirterek, sektörde önemli bir yer edindiğini vurguladı. Ödülünü Dünya Seyahat Ödülleri Kurucu Başkanı Graham E. Cooke'un elinden alan Alkaya, yaptığı konuşmada, başarının mimarının hizmet kalitesi olduğunu, etkili tanıtım çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

KRUVAZİYERDE İZMİR FARKI
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Dünya Seyahat Ödülleri'nde, İzmir'in Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu ödülünü aldığını açıkladı. Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizminde Avrupa'nın 13 önemli kentini geride bırakarak birinciliği almaya hak kazandığını belirtirken, katkısı bulunanlara teşekkür etti.

İŞTE GURUR TABLOMUZ
Cornelia Diamond Golf Resort& SPA Otel: Avrupa'nın En İyi Lux Resort Oteli ve Avrupa'nın En İyi Villalarına Sahip Resort Oteli
Cornelia Resort Otel: Avrupa'nın Lider Golf Oteli
Movenpick Hotel İzmir: Türkiye'nin Lider Ticari Oteli
Sirene Belek Hotel Golf&Wellness: Lider Golf Tatil Yeri
Kemer Resort Otel: Lider Resort Oteli
Hilton Dalaman: Avrupa'nın Lider Balayı Oteli
Sheraton Hotel Ankara: Avrupa'nın Lider Toplantı ve Konferans Oteli
Mardan Palace: Avrupa'nın Lider Lüks ve SPA Ödülü
Hotel Les Ottomans: En Yaşanılır Butik Oteli
Adam& Eve Hotel: Türkiye'nin En İyi Dizayn Oteli