Behlül aşkına haydi dansa

Dizilerdeki dans sahnelerinden etkilenen birçok kişi, tango ve vals yapmaya soyundu! Behlül'ün figürleri, kursların kârı oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2010 Güncelleme 14 Temmuz 2010, 00:00
Behlül aşkına haydi dansa

İÇİNDEKİLER

Dizilerdeki baş karakterlerin kıyafetlerinden, takılarına, perdelerinden halılarına kadar her şeylerinin taklit edilmeye başlandığı son dönemlerde, dans kursları da bu modanın içine dâhil oldu. Özellikle lise ve üniversite çağındaki gençlerin yoğun talep gösterdiği kurslarda başvuruların artışı dikkat çekti. Birçok dans kursu yetkilisi "Aşk-ı Memnu" ve "Gönülçelen" gibi dizilerde geçen tango ve vals gibi eşli derslere, eski döneme göre büyük bir talep olduğunu belirtti.

Kurslara başvuru talebinin yanı sıra, bilgi almak için de birçok kişinin aradığını belirten İstanbul Dans Kulübü yetkilileri, sınıf mevcutlarının neredeyse 2 katına çıktığını belirtti. Bir başka kurs yetkilisi de "Eskiden 10 kişilik sınıflarda ders verirken, şimdi 15 kişilik sınıflarda ders veriyoruz ve gruplarımız buna rağmen fazla" şeklinde konuştu. Öte yandan İstanbul'da 100 lira üzerinden başlayan kurs ücretleri, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde 60 liraya kadar iniyor. Özel dans kursu almak isteyenlerin ise ders başı 150 lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor.