Keçiboynuzu ve bal cinsel gücü artırır mı?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2011 Güncelleme 26 Ocak 2011, 00:00
Keçiboynuzu ve bal cinsel gücü artırır mı?

İÇİNDEKİLER

BAL-POLER KÜRÜ
Hocam eşimin sperm değerleri bozuk çıktığı için gebe kalamadım. Sonradan aldığımız tedavilerle sperm sayısı yükseldi. Bu sefer de ereksiyon problemi başladı. Değişik bitkisel tedaviler kullandık ama sonuç vermedi. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP
Şimdi buraya yazmadım ama kullanmış olduğunuz bitkisel ilaçlar da bahsettiğiniz keçiboynuzu kürü, bal polen gibi ürünler de probleminize çare olmaz. En doğrusu baba annenizin o 'kocakarı ilaçları' yok mu, asıl yararlı olan o! Bir müddet o ilaçları deneyin bakın nasıl canavar gibi olacak!.. ne diyeyim sevgili okurum. Yapılacak tek şey doktorunuzun vereceği ilaçları kullanmak.

Hocam iyi günler benim yumurtalıklarımdan birisi diğerine göre çok büyük. 26 yaşındayım. Torba iyice şişmiş durumda. Ne yapmalıyım?
CEVAP
Değerli kardeşim şimdiye kadar neden ihmal ettin ki... Torba büyük ama içindeki yumurtalar hatalı. Biri büyük diğeri küçük yani. Bir dengesizlik olduğu aklına gelmedi mi hiç! Yine çok geç kalmış sayılmayız.
Hidrosel dediğimiz su toplanması da olabilir sendeki, yumurtalık iltihabı da... Bunların tedavisi elbette var. Hemen bir üroloji hekimine başvur. Bir de, dilim varmıyor ama, çok daha önemli olan yumurtalık tümörleridir ki bunlarda zaman kaybetmek tehlikelidir. Haydi doktora..

BULAŞICI HASTALIK MI?
22 yaşında bir gencim. 3 hafta önce bir cinsel ilişkim oldu. Birkaç gündür şeffaf renkli bir akıntım oluyor. Penisimin ucunda bu akıntı sürekli var. İdrar şikayetim olmadı. 1 haftadır bir antibiyotik kullanıyorum. Bel soğukluğu mu hocam bu?

CEVAP
Hayır, hayır endişelenme hemen. Üşütmüşsün galiba... Şeffaf akıntı bir bel soğukluğu belirtisi değil. Genelde prostatın az miktarda iltihaplanmasından kaynaklanır. Soğuktan korun. Ama eğer ilişkide bulunduğun kişi ile ilgili şüpheli bir durum var ise bir üroloji doktoruna başvurmalısın.

SERTLEŞMESİ TAM DEĞİL
İlişki denememizde eşimin penisi yeterince sertleşmiyor. Kendisi çekiniyor doktordan. Kafasına çok taktığını da biliyorum ama ne denediysek de sertleşme olmuyor.
CEVAP
KENDİSİ senden de çekiniyor anlaşılan, başka türlü neden sertleşemesin ki... Her şeyi denediyseniz bir de doktora gitmeyi deneyin. Eşini mutlaka ikna etmelisin. Evde deneme yanılma yoluyla iyileşmeyi de, iyice sertleşmeyi de sağlayamazsınız Muayene edilmesi gerekir. Orta yaş erkeklerde çoğunlukla psikolojik olabiliyor bu durum. Ama tedavisi de zor değildir.

SİSTİTİM NÜKSETTİ
Doktor bey, bu hizmetin ne kadar faydalı olduğunu bilemezsiniz, çok teşekkür ederim. 26 yaşında bayanım. 2 ay içinde 4 kere sistit geçirdim. Defalarca antibiyotik kullandım. Ne yapmalıyım?
CEVAP
SİSTİT çoğu zaman yetersiz ilaç tedavisine bağlıdır yani sistite neden olan mikrobun vücuttan temizlenmesi gerekmektedir. Evli iseniz ilişki sonrası koruyucu antibiyotik alabilirsiniz. İçtiğiniz su miktarını artırabilirsiniz. Bakın ne kadar basit bir reçete sundum size. Su iç, iyileş... Bir de basit bir idrar yolları için ultrason yaptırabilirsiniz.