TIMELINE

25 Nisan 2024
Esir aileleri Ben Gvir'e saldırdı
Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için İsrail hükümetine yönelik protestolar devam ediyor. Esir takası için eylem yapanları selamlamaya çalışan aşırı sağcı İsrail İç Güvenlik bakanı Ben Gvir'e ailelerin saldırısına uğradı. Protestocular Ben Gvir'in etrafını sararken, polis düzenlenen mitingi dağıtmak amacıyla tazyikli su kullandı.
25 Nisan 2024
ABD'de öğrencilere sert müdahale
ABD'nin Teksas eyaltinde bulunan Teksas Üniversitesinin Austin yerleşkesinde, öğrencilerin düzenlediği Filistin'e destek gösterisine güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu, birçok öğrenci gözaltına alındı.
24 Nisan 2024
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Geçtiğimiz aylarda İstanbul'daki "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" mitinginin ardından kayda geçen görüntülerin bir benzeri Eskişehir'de yaşandı. Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı olan Erzincanlı genç, bir azınlığın sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı.
24 Nisan 2024
Steinmeier'e tarihi hediye
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e, Almanya İmparatoru 1. Wilhelm'in, 26 Ocak 1884'te Sultan 2. Abdülhamid'e gönderdiği mektubun birebir basımını hediye etti. Wilhelm'in mektubunda, "Bab-ı Ali ile Almanya devleti arasında sürmekte olan dostluk bağlarının güçlendirilmesini içtenlikle arzu ettiğimi beyan ederim. Siz haşmetli Padişaha en içten muhabbet ve dostluk güvencelerimi arz etmemin yanı sıra yardımlarıyla varlığınızı korumasını yüce Allah'tan niyaz ederim." ifadeleri yer alıyor.
24 Nisan 2024
O ülkeye seferler iptal edildi
Türk Hava Yolları (THY), Fransa’nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris kentlerine bugün icra edilmesi planlanan bazı seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.
24 Nisan 2024
Mağarada nikahları kıyıldı
‘Kuruluş Osman’ın nefesleri kesen 157. Bölümünde Alaeddin Bey ve Gonca Hatun’un mağarada nikahlarının kıyılması bölüme damga vurdu. Alaeddin Bey ve Gonca Hatun; Osman Bey ve Bala Hatun'un elini öpüp dualarını alırken; Orhan Bey ise "Gayrı sevda cenginin de galibisin!" diyerek sevincini dile getirdi.
24 Nisan 2024
Online İngilizce öğrenme
"Online İngilizce öğrenme" haberi için lütfen tıklayın...
24 Nisan 2024
Seride 1-0 öne geçti
Son dakika haberi! Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko, normal süresi 81-81 eşitlikle biten müsabakanın uzatma dakikalarında deplasmanda Monaco'yu 95-91 yendi ve seride 1-0 öne geçti.
24 Nisan 2024
Primi eksik olanlar için liste yenilendi!
Türkiye'nin emeklilik sistemi, geniş bir kesimi doğrudan etkileyen önemli değişikliklere sahne oluyor. Son açıklamalarla birlikte, prim düzenlemelerine ilişkin detaylar netlik kazanmış durumda. Bu düzenlemeler, katılımcıların gelecekteki emeklilik haklarından nasıl yararlanacaklarından, ödeyecekleri prim miktarlarına kadar birçok önemli konuyu kapsıyor.
24 Nisan 2024
Çöl tozu ne zaman gelecek 2024?
Son günlerde hava durumuyla ilgili gelen uyarılar arasında öne çıkan konulardan biri çöl tozu taşınımı oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda, birçok ilin çöl tozu etkisi altında kalabileceği uyarısı yapıldı. Bu durumun özellikle Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri'nde etkili olması bekleniyor.