TIMELINE

29 Nisan 2024
Şehitlere veda!
Adıyaman'da Altınşehir Polis Merkezi Amirliği'nde, polis memuru tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Başkomiser Kamuran Üçgül, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Komiser Gökhan Özer'in cenazesi ise İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.
29 Nisan 2024
Yönetmelik değişiyor!
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının Bakanlığın ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını belirterek, "Öğrencilerin sorulara bakış açısı, soruları çözebilme kapasitesini görebilmek açısından da soru hazırlama havuzunun da yarısının, branşları itibariyle ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik." dedi. Velilerin şiddetine maruz kalan öğretmenlerle yeni bir adım atacaklarını belirten Tekin, "Ben personel genel müdürümüzden rica ettim yönetmeliğimize bununla ilgili bir hüküm de koyuyoruz" ifadelerini kullandı.
29 Nisan 2024
Tek haneye düşecek!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadeleye ilişkin, "Gelecek yıl yüzde 20'nin altını hedefliyoruz, 2026'da ise tek haneli rakamlara yeniden dönecek ülkemiz. Bunun planını programını yapmış durumdayız." dedi.
29 Nisan 2024
Milyoner'de geceye damga vuran yarışmacı!
Kenan İmirzalıoğlu'nun başarılı sunumuyla ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışması yeni bölümüyle yine milyonları ekranları başına kilitledi. Milyoner'de bu hafta Antakya'da yaşayan iki çocuk annesi yarışmacı Sabah Abdulhayoğlu Solak, başarılı performansı ile dikkat çekti. Yarışmacı çift cevap joker hakkını kullandığını zannetti. Yanlış cevap verince yarışmaya veda etmek zorunda kaldı. Son kararım demeyen yarışmacı stüdyoda saçını başını yoldu. İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında geceye damga vuran o anlar ve yeni bölümden kareler...
28 Nisan 2024
PSG şampiyonluğunu ilan etti
Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), Monaco'nun Olimpik Lyon'a 3-2 yenilmesiyle bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
28 Nisan 2024
1 ayda şırıl şırıl eriyeceksiniz! Suya 1 kaşık eklemek yeterli
Son zamanlarda sağlıklı ve etkili kilo verme yöntemleri arasında tohumların gücüne dikkat çekiliyor. Yapılan araştırmalar, bazı tohumların metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini desteklediğini gösteriyor. Özellikle suya ilave edilerek tüketilen bu tohumlar, hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor.
28 Nisan 2024
Seçil Erzan koğuş arkadaşım!
Kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ve "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla tutuklanan Gülnihal Çiçek, 'anoreksiya nevroza' hastalığı nedeniyle cezaevinden tahliye edilmişti. Candan, birçok ünlüyü milyonlarca dolar dolandıran Seçil Erzan'la aynı koğuşta olduğunu açıkladı. Erzan'ın koğuşta özel bir isteği olduğunu belirten Candan, kardeşini ziyarete gitmediğini itiraf etti.
28 Nisan 2024
Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır?
Hangi ülkede İspanyolca konuşan kişi sayısı daha fazladır? ATV ekranlarının sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de her hafta birbirinden heyecanlı anlar yaşanıyor. Kim Milyoner Olmak İster’in yeni bölümü izleyicileri yine ekran başına kilitledi ve sorulan sorular arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Yarışmada aktarılan soru ve cevaplarına takvim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
28 Nisan 2024
Türk Medeni Kanununa göre iki çocuklu ebeveynden biri vefat ettiğinde mirasın sağ olan eşe ve çocuklara kanunen nasıl paylaştırılması gerekir?
Türk Medeni Kanununa göre iki çocuklu ebeveynden biri vefat ettiğinde mirasın sağ olan eşe ve çocuklara kanunen nasıl paylaştırılması gerekir? ATV ekranlarının sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de her hafta birbirinden heyecanlı anlar yaşanıyor. Kim Milyoner Olmak İster’in yeni bölümü izleyicileri yine ekran başına kilitledi ve sorulan sorular arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Yarışmada aktarılan soru ve cevaplarına takvim.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
28 Nisan 2024
"Kerkük'te Erdoğan sevgisi herkesin kalbinde"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Irak ziyareti nedeniyle Erbil Havalimanında resmi törenle karşılandı. Başkan Erdoğan'ın uçaktan indiği anları canlı yayından izleyen Kerküklü Türkmen kızı Meryem gözyaşlarını tutamamıştı. Meryem'e A Haber ulaştı. Başkan Erdoğan'ın görmeyi çok istediğini belirten Meryem, "Erdoğan'ı uçaktan inerken görünce çok duygulandım, Kerkük'e gelmesini istedim. Çok seviyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan Meryem'in babası Ahmet Bey, "Kerkük'te bütün Türkmen milletinin kalbinde Erdoğan sevgisi vardır." dedi.