TIMELINE

24 Ocak 2018
Müslüman alimlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek
Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinin bildirisinden: Mazlum dünya için bir umut ışığı olan Türkiye Cumhuriyeti'ni zora düşürmek için dış güçler tarafından kurgulanan bu oyunu bozmak üzere başlatılan harekatı bütün kalbimizle destekliyoruz. TSK'nın 20 Ocak'ta Suriye'nin kuzeybatı sınırındaki Afrin bölgesinde yuvalanan ve dış destekle Türkiye için bir tehdit halini alan terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan bir hakkıdır.
23 Ocak 2018
Macar oyuncudan Türk askerlerine destek
Ünlü Macar oyuncu Boglarka Csösz, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk askerlerine sosyal medyadan destek verdi.
23 Ocak 2018
TSK açıkladı! İşte öldürülen terörist sayısı
Terörle mücadele operasyonları kapsamında Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda en az 260 terörist etkisiz hale getirildi.
23 Ocak 2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile telefonla görüştü. Erdoğan, harekatın Afrin bölgesini PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini vurguladı
23 Ocak 2018
Dünyaya 'Zeytin Dalı Harekatı' mektubu
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, NATO, AB, İİT üyeleri, komşu ülkeler ve bölge ülkeleri parlamento dışişleri komisyon başkanlarına mektup göndererek, Zeytin Dalı Harekatı'nın nedenleri, amacı ve kapsamı hakkında bilgi verdi.
23 Ocak 2018
Ant içen komandolar Afrin'e hareket etti
"Ant içen komandolar Afrin'e hareket etti" haberi için lütfen tıklayın...
23 Ocak 2018
NATO'dan Afrin açıklaması
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Türkiye'nin güvenliğini koruma hakkı olduğunu söyledi
23 Ocak 2018
Hollanda'dan şaşırtan YPG açıklaması
Hollanda Dışişleri Bakanı Ziljstra, "Türkiye'de ve ülkeye karşı açıkça saldırılar oldu. Türkiye'nin kendini savunması için yeterli işaretler var. YPG masum değil. Hollanda hükümeti YPG'yi hiç bir zaman desteklemedi." dedi.
23 Ocak 2018
İstanbullulara kötü haber! 30 gün sürecek
TEM Otoyolu Metris Kavşağı’nda yan yol köprü çalışması bu gece başlıyor, iki şerit 30 gün kapanacak.
23 Ocak 2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bu akşam telefonda görüştü. Erdoğan'ın operasyonda sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığına dikkati çektiği görüşmede iki lider, Suriye meselesinin çözümüne yönelik çabalarla ilgili yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldı