TIMELINE

29 Ocak 2018
ABD'yi sarsan istifa
ABD Federal Soruşturma Bürosu Direktör Yardımcısı McCabe, emekli olacağı mart ayını beklemeden mevcut görevinden ayrılma kararı aldı - Rusya soruşturması kapsamında ABD Başkanı Trump ve Cumhuriyetçilerin eleştiri oklarını üzerine çeken McCabe'in görevi erken bırakması FBI'da şaşkınlıkla karşılandı
29 Ocak 2018
TSK'dan Zeytin Dalı açıklaması
Terörle mücadele kapsamında düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda 9 hedef imha edildi. öldürülen terörist sayısı da 616'ya yükseldi.
29 Ocak 2018
Başakşehir gümbür gümbür!
Süper Lig'in 19. haftasında Başakşehir, sahasında Karabükspor'u 5-0 mağlup etti
29 Ocak 2018
Sağlık Bakanlığından TTB'ye dava
Sağlık Bakanlığı tarafından, "amaçları dışında faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle TTB Merkez Konseyinin görevine son verilmesi istemiyle dava açıldı.
29 Ocak 2018
Adebayor'dan asker selamı
Başakşehir'in Togo'lu yıldızı Emmanuel Adebayor, karşılaşmanın 43. dakikasında attığı golün ardından sevincini asker selamı yaparak gerçekleştirdi.
29 Ocak 2018
FETÖ'cü Akın hakkında iddianame tamamlandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ üyesi olduğunu kabul eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın'ın da arasında bulunduğu 5 kişi hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan düzenlediği iddianame, mahkemeye gönderildi
29 Ocak 2018
Saldırı hazırlığındaki teröristlere ağır darbe!
Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan sekiz hedef imha edildi.
29 Ocak 2018
AK Parti'den CHP'ye sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen MYK toplantısı sona erdi. Toplantı sonunda açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, "CHP'nin durumu çoklu kişilik bozukluğu ile açıklanır. CHP'nin Atatürk ile ilgisi kalmamıştır" dedi.
29 Ocak 2018
AB'den ABD'ye tehdit!
AB Komisyonu Baş Sözcüsü Schinas, "İhracatımızın ABD'nin herhangi bir sınırlayıcı tedbirinden etkilenmesi durumunda AB, bu duruma hızlı ve uygun tepki göstermeye hazırdır." dedi.
29 Ocak 2018
İki ülke arasında kriz çıkartacak açıklama: Haritadan sileriz!
Güney Kore Savunma Bakanı Song Young-moo, Kuzey Kore’nin ABD ya da Güney Kore’ye karşı nükleer silah kullanamayacağını söyleyerek, böyle bir durumun olması halinde Kuzey Kore’yi haritadan silmekle tehdit etti.