TIMELINE

25 Ocak 2018
Pentagon'dan PYD/PKK açıklaması
Pentagon: "YPG'ye verdiğimiz silahları dikkatle izliyoruz. Silahların yanlış ellere düşmemesini sağlıyoruz"
25 Ocak 2018
ABD’li generale canlı yayında soğuk duş!
ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve emekli General Mark Kimmitt, canlı yayında YPG-PKK ilişkisini reddedince cevap stüdyodan geldi.
25 Ocak 2018
NATO'dan "Zeytin Dalı Harekatı" açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Türkiye, en çok terör saldırısına maruz kalan NATO üyesi. Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi kendini savunma hakkı var ancak bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önemli. Suriye’nin kuzeyinde gördüğümüz sınamalar karşısında en iyi yolu bulmak için ABD ve Türkiye arasında doğrudan temas çağrısında bulunuyorum"
25 Ocak 2018
Türkiye'den AB'ye çok sert cevap
AB Bakanı Ömer Çelik AB'den Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi.
25 Ocak 2018
Almanya'dan kritik Afrin operasyonu açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Fransa ile birlikte Türkiye'nin güvenlik çıkarlarının dikkate alınmasından yana olacağız." dedi.
25 Ocak 2018
Sınır hattından sıcak kareler
"Sınır hattından sıcak kareler" haberi için lütfen tıklayın...
25 Ocak 2018
Teröristlere ağır bombardıman
Zeytin Dalı Harekatı'nın 6'ıncı gününde Afrin'de 14 uçakla  gerçekleştirilen hava harekâtı sonucu  PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedef imha edildi.
25 Ocak 2018
Trump'tan Filistinlilere hakaret ve yardımları kesme tehdidi
ABD Başkanı Trump, Filistinlileri "saygısız" olarak nitelendirdi - Trump, İsrail'le masaya oturulmadığı sürece Filistin'e mali yardım verilmeyeceğini açıkladı.
25 Ocak 2018
Türkiye'den Yunanistan Başbakanı Çipras'ın açıklamalarına tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy: "Yunanistan Başbakanı Çipras'ın dün Davos'ta ülkemize yönelik sarf ettiği ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
25 Ocak 2018
YPG'liler cenazelerini kaldırmaya devam ediyor
Zeytin Dalı Harekatı ile sistematik bir şekilde Afrin'de ilerleme sağlayan TSK, YPG'lilere bölgeyi dar etmeye devam ediyor. 6 günde 303 terörist yok edilirken, her törende onlarca YPG'li gömülüyor.