Apple'ın yeni ürünleri Arcade, News, Apple kredi kartı özellikleri - Apple TV Plus nedir, fiyatı özellikleri nelerdir?

Apple TV Plus nedir, fiyatı özellikleri nelerdir? İşte Apple'ın yeni ürünleri Arcade, Apple News, Apple kredi kartı özelliklerini haberimizde derledik. ​Apple yöneticilerinden Peter Stern, yeni uygulamayı tanıtırken "Tek bir uygulamada sadece izlemek istediğiniz kanallar için ödeme yapacağınız yeni bir TV deneyimi tasarımı geliştirdik" dedi. Bugüne kadar Apple'ın TV uygulaması, kullanıcıları üçüncü tarafların sağladığı içeriğe yönlendiriyordu

Giriş Tarihi 27 Mart 2019, 13:52 Güncelleme 28 Mart 2019, 09:25
Apple’ın yeni ürünleri Arcade, News, Apple kredi kartı özellikleri - Apple TV Plus nedir, fiyatı özellikleri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Apple, geçtiğimiz gün düzenlemiş olduğu bir etkinlikle merakla beklenen Apple TV Plus uygulamasını tanıttı. Dünyanın en fazla kullanılan online dizi ve film izleme platformu Netflix'e rakip olarak gelen Apple TV+, kendi içeriklerini üretmeye başlayacak. Ayrıca yapılan etkinlikte Apple'ın yeni ürünleri olan, Arcade, Apple News, Apple kredi kartı da tanıtıldı. İşte Apple'ın yeni ürünleri Arcade, Apple News, Apple kredi kartı özellikleri ve tüm detayları sayfamızda

Eylül ayından sonra uygulama Mac bilgisayarlarda da kullanılabilecek. Netflix gibi internete bağlı değilken de daha önce indirilmiş içeriklere ulaşılabilecek. Reklam olmayacak uygulama, "Dünyanın en yaratıcı hikaye anlatıcılarının özel ve original TV programları, filmleri ve belgeselleri için yeni bir yuva" şeklinde tanıtıldı.

Fiyatı ne kadar olacak?

Uygulama, ilk defa kullanan kişilere ilk bir ay için ücretsiz deneme hakkı sunacak. Ardından, aylık 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Apple oyun platformu olan Arcade'i tanıttı

Apple Arcade uygulaması, geçtiğimiz gün düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Uygulamada tamamen Apple'a özel oyunlar yer alacak.
Hiçbir şekilde reklam yer almayacak olan Apple Arcade, diğer uygulamalardan farklı olarak, üçüncü servis sağlayıcıların ürettiği oyunları bir uygulamada toplama özelliğini barındırmayacak.

Sadece Apple'a özel yer alacak olan uygulamadaki oyunlara, başka herhangi bir platforma erişim mümkün olmayacak.

Güncel Apple uygulamaları merkezinde 300 binden fazla oyun kullanıma açık olacak. Teknoloji haberleri yapan The Verge'e göre Apple, bu oyunlardan bazılarını Apple Arcade üyeliğine göre yeniden düzenlemeyi planlıyor.

iPhone, iPad, Mac ve apple TV'lerde kullanılabilecek olan Apple Arcade'de, uygulamaya özel olarak tasarlanmış 100 yeni oyun yer alacak.
Apple, TV+ uygulamasını tanıttığı etkinlikte News uygulamasını da görücüye çıkardı. Peki Apple News nedir uygulama kullanıcılara neler sunuyor?
Apple News uygulamasına dünyanın önde gelen The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men's Health ve Vogue'un da dahil olduğu 300'den fazla dergi de ekleyen yenilik duyuruldu.

Apple News tanıtıldı haberleri anlık olarak takip edin

Peki Apple News nedir uygulama kullanıcılara neler sunuyor? Apple News uygulamasına dünyanın önde gelen The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men's Health ve Vogue'un da dahil olduğu 300'den fazla dergi de ekleyen yenilik duyuruldu.

"Fazla haber içeriğine bir seferde erişilebilecek tek yer" olarak tanıtılan uygulama için kullanıcılar, her bir gazete ya da dergiye erişim için ayrıca ücret ödemeyecek. Aylık üyelik ücreti karşılığında tüm içeriğe erişilebilecek.

Apple, uygulamayı tüm yayınlara ayrı ayrı erişmenin yılda 8 bin dolara (yaklaşık 45 bin TL) mal olacağını söylemişti.

Apple News Plus aylık 9.90 dolar (yaklaşık 55 TL) olacak

Haber uygulamasında, birden fazla kişinin kullanması için aile erişimine izin verileceği, ancak her bir bireyin uygulamayı kendine uygun şekilde düzenleyebileceği de belirtildi.

Bu güncelleme, ABD ve Kanada'da bugünden itibaren kullanımda olacak. Eylül ayından itibaren Avustralya ve İngiltere'de, ardından Avrupa'nın geri kalanında kullanılmaya başlayacak.

Uygulamanın ilk bir ay kullanımı ücretsiz olacak

Apple yöneticileri, kullanıcıların ne tür haberler okuduğunun üçüncü taraflarla paylaşılmayacağını ve reklam verenlerin bu sayede kullanıcıları takip edemeyeceğini de belirtti.

Apple kredi kartını resmen tanıttı harcadıkça para kazanacaksınız

Apple'ın önceki akşam düzenlenen özel etkinliği ile Apple Card tanıtıldı. Peki düşük faiz oranlı ve günlük nakit olarak kullanılabilir olan Apple Card'ın faydaları neler?
Güvenliğin tamamen donanım ve yazılım ile birleştirildiği, kart numarasının güvenlik çipinde saklandığı ve her işlemin dinamik numaralarla güvenlik altına alındığı, Touch ve Face ID ile korunan Apple kredi kartı, Goldman Sachs ile iş birliği içerisinde geliştirildi.

MasterCard ile ortak çalışan Apple, dünya genelinde kullanılabilecek olan Apple Card için herhangi bir ücret ödenmeyecek.

Gecikme ücreti, limit aşım ücreti veya başka bir ücret olmayacak. Ödemeyi yapamayan, geciktiren kişiler için Apple ödeme kolaylığı tanıyacak.

Apple Kredi Kartı Özellikleri

Daha sağlıklı finansal yaşam için tasarlanan Apple Card, tüm harcamaları otomatik olarak kategorize edilmiş şekilde gösteriyor. Farklı renklerdeki kategorilerle kişiler nereye para harcadıklarını kolaylıkla görebiliyor. Ayrıca haftadan haftaya veya aydan aya göre harcama eğilimi ve toplam tutar da gösteriliyor.

Kullanıcı, Apple Card ile yaptığı her harcamadan para kazanacak. Apple'ın "Daily Cash" olarak isimlendirdiği günlük nakit tutarı yapılan harcamaya göre değişiyor. Apple Pay ile yapılan her harcamada günlük %2 geri ödeme, doğrudan Apple'dan yapılan alışverişlerde veya servis satın alımlarında günlük %3 geri ödeme yapılıyor.

Günlük kazançta bir sınırlama yok. Kazanılan tutar, Apple Cash karta ekleniyor. Kişi isterse kendi hesabına transfer edebiliyor, Apple Pay içinde harcayabiliyor ya da Apple Mesajlar uygulamasıyla arkadaşına gönderebiliyor.

Nasıl Alınır?

iPhone üzerinden birkaç dakika içerisinde alınabilen ve Wallet uygulamasına eklenen Apple Card, ilk olarak Amerika'da bu yaz kullanıma açılacak.

Apple'ın 35 yıllık tarihi...

1 Nisan 1976 tarihinde, Steve Jobs'un evinin garajında kurulan küçük bir şirket olan Apple, küresel bir şirket haline gelerek, dünya çapında 317 bölge ofisi ve 323 Apple Store mağazası kurma başarısına erişti. Apple, bu başarısının önemli bir kısmını, son on yılda, bir bilgisayar markası olmanın da ötesine geçerek başarılı bir tüketici elektroniği markası haline gelmesi sayesinde yakaladı.

Apple'ın tarihi, her yönüyle tam bir ar-ge, yenilik ve başarı tarihi durumunda. Macintosh'dan Mac OS X'e, iPod'dan iPad'e kadar, Apple her zaman standartları belirleyen ve çıtayı yükselten bir şirket oldu.

Bir evin garajında hayatına başlayan, küresel bir şirket haline geldiğinde ise ekonomik olarak oldukça sıkıntı dönemler atlatan Apple, yenilikçi anlayışıyla geliştirdiği ürünlerle, dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmayı başardı. 1996 yılında 816 milyon dolar zarar eden bir şirket olan ve kapanmanın eşiğinden dönen Apple, 2010 yılını 14 milyar dolarlık rekor bir kârla kapattı.