Fenerbahçe Trabzon'a karşı Süper Lig'de 25 yıllık yenilmezlik serisini sürdürdü

Trabzonspor, ligde en son Kadıköy’de 1997/98 sezonunda yendiği rakibini 25 yılın ardından devirmeye çok yaklaştı.Ancak Sarı-Lacivertliler sezonun en iyi mücadelesini vererek 10 kişiyle serinin bozulmasına izin vermedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2022 Güncelleme 07 Mart 2022, 06:58
Fenerbahçe Trabzon’a karşı Süper Lig’de 25 yıllık yenilmezlik serisini sürdürdü

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Trabzon'a en son 1997/98 sezonunda Kadıköy'de 3-1 yenilen F.Bahçe 25 yıldır evinde sürdürdüğü yenilmemezlik serisini dün de devam ettirdi. F.Bahçe, 17. dakikada 10 kişi kalsa da belki de sezonun en iyi mücadelelerinden birisini ortaya koydu ve serinin son bulmasına için vermedi.



FENER YİNE GEÇİT VERMEDİ
Fenerbahçe, daha önce ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı evinde yenilmemem serilerini kaybetmişti. Ancak Sarı-Lacivertliler ligde Trabzon'a Kadıköy'de yine yenilmedi.



KARTAL: KAZANMAK İÇİN OYNADIK

Derbinin ardından konuşan İsmail Kartal, "10 kişi kalsak da kazanmak için oynadık. Taraftar bizim yanımızda olursa bu takım en güzelini bu taraftara verecektir" diye konuştu.



NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN!
Kartal, "10 kişi ile alınan 1 puan çok kıymetli. Bu kadar seyircinin önünde böyle bir kırmızı kartın çıkması kolay mı? Pozisyonu izledik. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz" ifedelerini kullandı.



İSMAİL KARTAL'A ARDA TEPKİSİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Arda Güler'i dün geceki derbide 11'de oynatmadı. Bunu gören Fenerbahçe taraftarı büyük tepki gösterdi. Taraftarlarlar, "Arda Güler böyle kazanılmaz", "Futbolcu büyük maçlarla büyür", "Oynasa Fener'e maç kazandırırdı. Kimseden de daha az mücadele etmez" yorumları yapıldı.



DEMEK Kİ SAVAŞABİLİYORUZ
Zajc, "10 kişi kalana kadar oyunu domine ettik. 1 puan kötü değil. Savaşabildiğimizi gösterdik" dedi. Dün geceki derbide Fenerbahçe'nin golünü atan Miha Zajc, "10 kişi kalana kadar oyunu domine ettik. 10 kişi kalmamıza rağmen 1 puanı almayı başardık. Böyle oynarsak savaşabileceğimizi herkese gösterdik. Gol attığım için elbette mutluyum. Hepimiz büyük sevinç yaşadık. Taraftar hep arkamızdaydı. Onlara da teşekkür ediyoruz" dedi. Sloven oyuncu, bundan sonraki maçlar da aynı azimle mücedele edeceklerini de sözlerine ekledi.



ALİ KOÇ STADYUMA GELMEDİ
TFF Başkanı Nihat Özdemir, F.Bahçe- Trabzon maçını Ülker Stadı'nda Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte takip etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise derbi için stadyuma gelmedi.



KIYAMETİN KOPTUĞU AN!
17. dakikada VAR'dan uyarı geldi. Hakem Zorbay Küçük, İrfan Can'a kırmızı gösterdi . Fenerbahçe'den karara büyük bir tepki geldi.
Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde maçın en önemli pozisyonu 17. dakikada yaşandı. 17. dakikada Fenerbahçe'nın atağında Siopis araya girdi. Yunan oyuncunun topa müdahalesini engellemek isteyen İrfan Can Kahveci, kayarak gelen rakibinin kaval kemiğine bastı. Siopis acı içinde yerde kıvranırken VAR'dan maçın hakemi Zorbay Küçük'e izleme tavsiyesi geldi. VAR'dan pozisyonu izleyen Zorbay Küçük sonrasında İrfan Can Kahveci'ye kırmızı kart gösterdi. Bu karara Fenerbahçe teknik heyeti ve futbolcular büyük tepki gösterdi. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik de maç sonu hakem kararlarını eleştirdi. "Türk futbolunda leke diyebileceğimiz bir akşam geride kaldı. Sistematik bir şekilde hakem atama mühendisliğine şahit olduk. Trabzonspor'un zaten böyle bir şeye ihtiyacı yoktu. Önümüzdeki hafta elimizde bulunan bütün bilgi akışını paylaşmış olacağız." dedi.



DEVRE ARASI HAKEM AÇIKLAMASI
F.Bahçe'den devre arasında hakem açıklaması geldi. "Haklı olduğumuzu 17. dakikada tüm Türkiye gördü! TFF yönetim kurulu üyesi olduğunu unutup hakem atamalarına yardımcı olan kişi er ya da geç hesap verecektir" denildi.



MAÇIN HAKEMİ İTİLEMEZ...
Dün akşam İrfan Can'ın gördüğü kırmızı kart kararı doğru. İrfan, bir hareket yapıyorsun, o harekete devam etmesen atılmayacaksın ama devam ediyorsun. Şu bir gerçek ki Mete Kalkavan sahada çok başarılı değil ama VAR'da müthiş işler yapıyor. İşin bir de hakem VAR'a gidene kadarki boyutu var. Dünyanın neresinde VAR'a giden hakemin önü böyle kesilir! Hakem VAR'a gidene kadar bir bakın. Herkes hareket yapıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal mesela 4. hakeme bir hareket yaptı. Hakem itilemez. Hakem dokunulmazdır. Hakem Türkiye Futbol Federasyonu'dur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN