Kartal'a 'Şahin' freni! Beşiktaş üst üste ikinci beraberliğini aldı

Düşme hattındaki rakibi önünde son 10 dakika dışında etki olamayan Beşiktaş taraftarı önünde önemli bir kayıp yaşadı. Taraftarı önünde Antalyaspor engelini aşamayan Beşiktaş son dönemde gol yollarında çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta sadece 3 gol atabildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2022 Güncelleme 07 Şubat 2022, 06:59
Kartal’a ’Şahin’ freni! Beşiktaş üst üste ikinci beraberliğini aldı

İÇİNDEKİLER

Üst sıralara tırmanmak isteyen Beşiktaş, Vodafone Park'ta Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar böylece üst üste 4. puan kaybını yaşadı. 9. dakikada Pjanic'in kullandığı köşe vuruşunda Montero'nun arka direkte kafayla topu kaleye gönderdiği top üst direğe çarptı.

ERSİN'DEN ÖNEMLİ KURTARIŞ
24. dakikada Fernando'nun şutunda kaleci Ersin gole izin vermedi. 35. dakikada Montero arka direkte topu kafayla içeri çevirdi. Vida'nın kafayla kaleye gönderdiği topu Güray kornere çeldi.


NDAO KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
48. dakikada Ndao, Ersin'le karşı karşıya kaldı. Ancak genç kaleci ayaklarıyla golü önledi. 69. dakikada Larin müsait pozisyonda çok kötü vurdu. 76'da Vida'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

BOFFİN KALESİNDE DEVLEŞTİ
80'de Batshuayi'nin kafasını Boffin kurtardı. Larin tamamladı bu kez de Naldo çıkardı. 88'de Pjanic vurdu, direkten seken top dışarıya çıktı. Uzatmada Pjanic kırmızı gördü ve maç 0-0 bitti.


PENALTI İSYANI
Antalya önünde 2 puan kaybeden Beşiktaş'ta hakem kararlarına büyük tepki verdi. İlk yarıda Vida'nın kafa vuruşunda top Güray'ın koluyla temas etti. Siyah-Beyazlı futbolcular hemen hakem Abdülkadir Bitigen'e penaltı itirazında bulunurken, yaklaşık 2 dakika VAR kontrolü yapıldı. Ancak VAR odasından 'devam' kararı çıktı. Son bölümde ise bu kez Güven'in kafa şutunda top Gökdeniz'in koluna çarptı. Beşiktaş bir kez daha penaltı bekledi. Hakem ise yine 'devam' dedi.

GHEZZAL&JOSEF RİSKE EDİLMEDİ
Hafif sakatlıkları nedeniyle durumları belirsiz olan Rachid Ghezzal ve Josef de Souza dün Antalyaspor karşısında maça yedek başladı. Ancak Önder Karaveli iki yıldızını da ikinci yarıda oyuna aldı. Larin de son haftalarda olduğu gibi 11'de yer alamadı.

TRİBÜNDEN BATSHUAYİ'YE BÜYÜK TEPKİ
Takımın en golcü ismi olan Batshuayi dün etkisiz kaldı. Tribünler Belçikalı yıldızı ıslıklarla protesto etti.

İSTEDİKLERİMİZİ YAPAMADIK
BEŞİKTAŞ Teknik Direktöra Önder Karaveli, Antalyaspor maçının ardından konuştu. Genç hoca, "Beşiktaş sahasında 1 puanı alarak geçmez, geçmemelidir. Bugün maçta istediğimiz şey olmadı. İlk yarının çöpe gittiğini düşünmüyorum. Pozisyonlara girdik ama topa düşündüğümüz kadar sahip olamadık. Kolay top kayıpları yaptık" açıklamasını yaptı.

ÖNCE ÜÇLÜ SONRA DÖRTLÜ!
Teknik direktör Önder Karaveli, Antalyaspor karşısında 3'lü savunmayı tercih etti. Ancak genç hoca ilk yarıda üst üste verilen pozisyonların ardından ikinci devrede 4'lü savunmaya geri döndü. Bu değişim galibiyete yeterli olmadı.

GOL YOLLARINDA SIKINTI: SON 4 MAÇTA 3 GOL
Taraftarı önünde Antalyaspor engelini aşamayan Beşiktaş son dönemde gol yollarında çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta sadece 3 gol atabildi. Gaziantep ve Karagümrük engelini 1-0'lık galibiyetlerle aştıktan sonra Yeni Malatyaspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrılan Beşiktaş dün de Antalyaspor önünde 0-0'la iki puan bıraktı. Siyah-Beyazlılar'da özellikle hücumun kilit isimleri Cyle Larin ve Rachid Ghezzal'daki düşüş dikkatleri çekiyor.


BEŞİKTAŞ'IN ÇOCUĞU GEDSON!
Maç
öncesi tribünler yeni transfer Gedson Fernandes için tezahüratlarla bulundu. Beşiktaş tribünleri, "Beşiktaş'ın çocuğu Gedson Fernandes" diye bağırarak ezeli rakip Galatasaray'a gönderme yaptı. Öte yandan Portekizli futbolcu dün Adana Demirspor önünde ilk kez Rizesyor formasını giydi. Gedson ilk maçında asist yapmayı başardı.