'Özil'eştiri

Tüm dünya Mesut’e destek çıktı. Almanya’nın ırkçı tutumu kendi vatandaşlarını bile rahatsız etti. Almanlar “Mesut bizim için çok şey yaptı. Ona baskı kurdular ve kaybedince onu suçladılar. Bu çok komik... Almanya’nın bu politikasını acilen değiştirmesi lazım” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2018 Güncelleme 25 Temmuz 2018, 02:29
’Özil’eştiri

İÇİNDEKİLER



Dünyaca
ünlü futbol yıldızı Mesut Özil, Almanya'da maruz kaldığı ırkçı ve iki yüzlü davranışlardan dolayı Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı, dünya karıştı. Dünyanın dört bir tarafından Mesut'a destek gelirken, Alman vatandaşları da kendi ülkelerinin tutumunu haksız buldu. İşte özeleştiri yapan Almanlar'ın Mesut yorumu:


Sabine Baier (Doktor asistanı): Mesut bizim için çok iyi şeyler yaptı. Artık bizim için futbol oynamadığı için çok üzülüyorum.


​Andre Müller (Öğrenci): Özil hakkında haksız yere çok olumsuz şeyler yazıldı. Tüm Alman takımının onun arkasında olduğuna inanıyorum.


​Polmo Vanda (Uganda kökenli Alman): Çocuğuma Mesut Özil forması aldım. O eskiden beri hep iyi futbol oynuyor. Zidane gibi, Maradona gibi Mesut Özil de büyük bir isim oldu ve onu herkes tanıyor.


Mura Radinson (Fas kökenli Alman): Dünya kupasından elenmenin faturasını Özil'e kestiler ama tüm Alman takımı kötü oynadı ve elendi. Almanlar Mesut'u Türk olduğu için suçluyorlar. Alman Futbol Federasyonu'nun bu politikasını değiştirmesi lazım.


Joel Blume (Futbol yorumcusu): Özil büyük bir futbolcu ve basın olarak üzerine çok geliyorlar. Herkes düşüncesinde özgürdür. Mesut Özil de istediğini yapabilir.


Daniel Ruric (Avukat): Mesut Özil'e her yerden baskı yaptılar ve onu milli takımı bırakmaya zorladılar. Takım kaybedince onu suçladılar ve ben bunu komik buluyorum.



BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Mesut Özil'in kulübü Arsenal bir kez daha "Özil'in yanındayız" mesajı verdi. İngiliz kulübün İletişim Direktörü Mark Gonnella şu açıklamayı yaptı: "Kulüp olarak, saha içinde ve dışında, daima çeşitliliği savunduk ve buna değer verdik. Bu, taşıdığımız değerlerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Mesut bizim için çok önemli bir oyuncu. Futboluna odaklanması ve başarılı bir sezon geçirmesi için ihtiyacı olan tüm desteği sağlayacağız."



O BİR APTAL
Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness'ın Mesut hakkında "Yıllardır b*k gibi oynuyordu" sözlerine yıldız oyuncunun menajeri cevap verdi. Erkut Söğüt, "Aptalca açıklamalarını destekleyecek tek bir somut kanıt bile sunamıyor. Vergi kaçırıp hapis yatan bir adamın aptalca açıklamasıyla vakit harcamayacağız" dedi.



SİNGAPUR'DA MESUT COŞKUSU
Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil, kulübü Arsenal ile birlikte Uluslararası Şampiyonlar Kupası maçları için Singapur'a gitti. Burada büyük bir ilgiyle karşılaşan Mesut, Singapurlu futbol severlerin ırkçılık karşıtı ve kendisine destek veren pankartları karşısında büyük mutluluk yaşadı.



ANNESİ:
SAYGISIZLIK YAPTILAR
Mesut Özil'in ailesi, ünlü oyuncunun kararı sonrası ilk kez konuştu. Özil'in abisi Mutlu, kardeşinin kararından memnun olduğunu söyledi. Anne Gülizar Özil ise oğluna saygısızlık yapıldığını ifade etti.



FAŞİST FEDERASYON ALMANYA
Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel'e Almanya'dan tepki yağdı. Alman basınında yer alan haberlerde, Grindel'e istifa çağrısı yapıldı. Yazılı açıklama yapan DFB ise "O fotoğraflar Almanya'da çoğu kişiyi rahatsız etti. Mesut buna açıklık getirmek yerine milli takımı bıraktı" diyerek ırkçı tutumunu devam ettirdi.



Mesut, Singapur'a giderken nişanlısı Amine Gülşe onu uzaktan destekledi.

KENDİLERİNDEN UTANSINLAR
Irkçılığa karşı mücadele yürüten "Kick it out" da Mesut'a arka çıktı. Organizasyondan yapılan açıklamada, Mesut Özil'e yapılanların utanç verici olduğu vurgulandı: "Özil'e milli takım kariyerini sonlandırma kararını aldırtanlar, kendinden utanmalı. Mesut'un eylemi, cesaret verici bir örnek oldu.



DEVREK'TEN TABELA HAREKATI

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakmasının ardından memleketi Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde, ismini taşıyan caddeye konulan, Almanya Milli Takımı formasıyla fotoğrafının yer aldığı tabela değiştirildi. Yeni tabelaya, Mesut'un Başkan Erdoğan ile buluştuğu fotoğrafı konuldu.