Seyircisiz EURO 2016

Belçika'da yaşanan bombalı saldırının ardından Avrupa Futbol Şampiyonası'nın seyircisiz oynanması ihtimali belirdi. Giancarlo Abete, "Maçların kapalı kapılar ardında oynnaması gibi bir risk her zaman mevcuttur"dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2016 Güncelleme 24 Mart 2016, 01:15
Seyircisiz EURO 2016

İÇİNDEKİLER

Bu haber futbolseverleri üzebilir. UEFA İcra Kurulu Asbaşkanı Giancarlo Abete, Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda teröre karşı alınacak güvenlik tedbirleri konusunda endişe yaşanması halinde maçların seyircisiz oynanması konusunun değerlendirileceğini açıkladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Abete şampiyonada güvenliğin en önemli sorun olduğunu vurgulayarak, "Spor organizasyonları insanların güvenliği söz konusu olduğunda 2. planda kalır. Her spor organizasyonunda kamu düzenini sağlayacak bir yetkilinin bulunması önceliktir" ifadesini kullandı. Son 2 Dünya Kupası'nda da güvenlik konusunda benzer endişelerin yaşandığını hatırlatan Asbaşkan Abete, " Güney Afrika ve Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası sırasında yaşanan olaylar ve sosyal gerilim nedeniyle farklı gerekçeler de olsa güvenlik riski vardı" dedi.

İNSANLAR FUTBOLA DAHA AZ İLGİ DUYUYOR
EURO 2016'nın ertelenmesine sıcak bakmadığını vurgulayan Abete, "Maçların kapalı kapılar ardında oynanması gibi bir risk her zaman var. Zira yapılması gereken bir turnuvadan bahsediyoruz. Maçları başka tarihe erteleyemeyiz. Çünkü alınacak sonuçlara göre ilerleyen bir turnuvadan bahsediyoruz" ifadelerini kullandı. Son zamanlarda yaşananlar nedeniyle önceliklerin değiştiğini vurgulayan Abete, "Turnuvaların düzenlenmesi olumsuz bir durum haline geldi. Çünkü büyük bir güvenlik riski algısı oluştu ve insanlar daha az heyecan duyuyor. Turnuva Haziran'da düzenlenecek. Acil önlemler tabii ki gündemimizde. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

FRANSA'DAKİ DEV TURNUVA 10 KENTTE YAPILACAK
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda büyük heyecan, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yaşanacak. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Fransa'daki 10 ayrı kentte düzenlenmesi planlanıyor. 24 ülkenin katılımıyla başlayacak olan turnuva Lille, Saint Denis, Saint Etienne, Lens, Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nice, Toulouse ve Paris'te yapılacak.