Teröre karşı tek ses tek yürek

Kulüpler Birliği Vakfı Mabeyn Köşkü'nde Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etti. Süper Lig AŞ, Kulüpler Yasası görüşüldü. Teröre karşı yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Erdoğan, yöneticilere "Türk futbolunun sorunlarını çözme konusunda birlikte hareket etmeniz son derece önemli. Derbinin ertelenmesi can güvenliği için şarttı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2016 Güncelleme 22 Mart 2016, 01:42
Teröre karşı tek ses tek yürek

İÇİNDEKİLER

Kulüpler Birliği Vakfı dün önce Süper Lig AŞ'nin kurulması için bir araya gelip, Mutabakat Zaptı'nın imzaladı, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gitti. Mabeyn Köşkü'ndeki kabul 15.40'ta başladı. Kabule, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkan ve yöneticileri katıldı. 18 kulübün ıslak imzasının yer aldığı TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı arasındaki Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu, ardından da teröre karşı yapılacak çalışmalar konusunda bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kulüplerin kendi gelecekleri ve ülke için omuz omuza vermeleri konusunda duyduğu dile getirdi.

BİRLİKTE HAREKET ETMENİZ ÖNEMLİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türk futbolunun sorunlarını çözme konusunda birlikte hareket etmeniz ve fikir birliği içinde olmanız son derece önemli. Süper Lig AŞ ile kendinizi yönetmeniz ve sorumluluk almanız yerinde bir karar. Bu yapılanmayı yaparken ve gelirleri artırırken denetimi ve kontrolü iyi sağlamak lazım. Türk futbolu önemli bir süreçten geçiyor. Kulüpler Yasası'na geçişte yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bunun en iyi şekilde çözümünün de takipçisiyiz" dediği öğrenildi.

DERBİNİN ERTELENMESİ CAN GÜVENLİĞİ İÇİN
Terör konusuna sadece spor kulüplerinin değil, tüm toplumun hassasiyet içinde yaklaşması gerektiğini belirten Erdoğan'ın, "Derbinin ertelenmesi taraftarlarımızın can güvenliği açısından gerekliydi. Sizlerin de maçlara pankartla çıkma düşünceniz, konuşmalarınızda vereceğiniz mesajlar tabii ki önemli. Hem ülkenin hem de futbolun daha iyi yerlere gelmesi en büyük hedefimiz" dediği belirtildi.

TEK GÜÇ TEK SES OLACAĞIZ
Göksel Gümüşdağ: "Tüm kulüp başkanları tek tek söz aldı. Terörü lanetlediklerini söylediler. Bu süreçte de bundan sonra da 'Tek güç tek ses' olacağımızı ifade ettik. 18 Süper Lig kulübünün ıslak imzalı mütabakat zaptını sundu"

İRTİBATA GEÇECEK!
Gümüşdağ,
"Demirören ve yönetim kurulu ile imzalanan belgeleyi takdim ettik. Kendisi de gerek Başbakan ille gerek Spor Bakanı ile irtibata geçeceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

'TERÖRE HAYIR' PANKARTI
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta oynanacak mücadelelerde 'Teröre hayır' pankartıyla çıkılacağını açıkladı. Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı son zamanlarda tu tarz olaylarda duruşunu gösterdi. Biz Silahlı Kuvvetlerimizin verdiği mücadeleye destek veriyoruz" diye konuştu.

FATİH DOĞAN