2014 olmadı 2016'ya gidelim

Rahmetli Hasan Doğan'ın adının verildiği tesisin açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Kupası'nı izlerken üzülüyorum. Kimler var ama biz yokuz. İnşallah Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na gidecektir" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2014 Güncelleme 05 Temmuz 2014, 01:14
2014 olmadı 2016’ya gidelim

İÇİNDEKİLER

Türk sporunun son yıllardaki en önemli projelerinden biri olan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Yer teslimi 29 Mart 2013'te, temel atma töreni 9 Nisan 2013'te gerçekleştirilen tesis sadece 450 günde tamamlandı. Açılışa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Direktörü Direktörü Fatih Terim, Milli Takım oyuncuları, merhum Hasan Doğan'ın ailesi, spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli yer aldı. Bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Milli Takım'ın Dünya Kupası'na katılamamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Dünya Kupası'nı seyrederken zaman zaman üzülüyoruz. Bakıyoruz kimler var. Ama Türkiye orada yok. Onların yanında bizim olmayışımız bizi olumsuz istikamette etkiliyor. 5-6 milyon nüfusu olan ülkeler orada. 76-77 milyon nüfusu ile Türkiye niye orada yok? Bizler Türkiye olarak bu Dünya Kupası'na katılmayı çok arzu ederdik ama olmadı. Önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah Avrupa Kupası'na Türkiye katılır" dedi.

SPORA AYRILAN KAYNAK 1 MİLYAR LİRA

Başbakan Erdoğan, "2002'de spor yatırımlarına ayrılan kaynak 63 milyon liraydı, 2013'te ise 1 milyar lira. 250 yeni spor tesisi inşa ettik. 362 tesisin inşası devam ediyor. 81 tesisin proje bazında çalışmaları devam ediyor. 25 stadyum inşa ediyoruz. 28 ilimize yarı olimpik havuz inşa ettik. 21 atletizm pisti 5 jimnastik kompleksi 15 tenis kompleksinin inşaatları da devam ediyor" ifadesini kullandı.

İNŞALLAH TAÇLANDIRIRIZ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, önemli başarılarla bu tesisi taçlandırmak istediklerini söyledi. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden tecrübeli hoca, "Sayın Başbakanımız da tesisin yapılmasında başrolü oynayanlardan birisi. Kendisine de teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞBAKAN DÖVMELERE ÇOK KIZDI
Riva'daki tesislerin açılış töreninde çok ilginç bir olay yaşandı. Genç futbolcular ile el sıkışan Başbakan Erdoğan'ın gözüne Galatasaraylı Berk Yıldız'ın dövmeleri takıldı. Başbakan, Berk'e, "Bu dövmeler ne ya? Niye böyle vücuduna zarar veriyorsun?" dedi. Genç futbolcu bunun üzerine dövmeleri sildirme sözü verdi.

DOĞAN'I YAŞATACAĞIZ
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Rahmetli Hasan Doğan'ın değerli hatırasını sonsuza dek yaşatacağız" dedi.

TEMiZ FUTBOL iÇiN

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Bu tesisler dünya çapında vizyon açabilecek tesisler niteliğinde. Hep berber el ele hem temiz bir spor camiasında temiz bir futbol için hep beraber çalışacağız" diye konuştu.