Fener'de umutlu bekleyiş

Yeniden yargılanma kararının İngilizce metnini İsviçre Federal Mahkemesi'ne sunan Fenerbahçe'nin UEFA ve CAS'ın verdiği cezaların iptali ile Şampiyonlar Ligi'nden men kararına tedbir getirilmesi isteğine kısa süre içinde yanıt gelmesi bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2014 Güncelleme 04 Temmuz 2014, 00:04
Fener’de umutlu bekleyiş

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin gözü kulağı Lozan'da... Sarı-Lacivertli yönetimin yaptığı başvuru sonrasında İsviçre Federal Mahkemesi'nde kritik süreç başladı. Dün toplanan Federal Mahkeme'de Fenerbahçe Kulübü için hayati önem taşıyan duruşma start aldı. UEFA ve CAS'ın şike davasıyla ilgili aldığı kararlara itiraz eden Sarı-Lacivertli yönetim, kısa süre içinde olumlu bir yanıt gelmesini bekliyor. Alınan bilgilere göre Fenerbahçe'nin en önemli kozu yeniden yargılanma... Hukukçular, kararın İngilizce metnini İsviçre Federal Mahkemesi'ne sundu.

POLİS FEZLEKESİ VE TAPE VURGUSU
Fenerbahçe'nin itiraz dosyasında, "UEFA ve CAS'ın verdiği kararlar tamamen polis fezlekesi ve tapelere dayandırılıyor. Fakat 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı sonrasında artık Türkiye'de tapeler delil olarak kabul edilmiyor. Bu nedenle UEFA ve CAS'ın kararları hukuksuzdur" ifadesini kullandığı öğrenildi. Sarı-Lacivertliler, UEFA'nın bu yıl için verdiği Avrupa'dan men kararına tedbir getirilmesini istiyor.

UEFA SAVUNMASINI VERMEYEBİLİR!
Lozan'dan gelen bilgilere göre UEFA'nın Fenerbahçe'nin yaptığı itirazla ilgili savunma yapmayabilir... Bu durum, UEFA'nın suçlamaları kabul etmediği anlamına geliyor. Ayrıca CAS'ın da savunma için 16 Temmuz'a kadar süre istediği öğrenildi. Fakat İsviçre Federal Mahkemesi'nin bu süreyi çok bularak CAS'tan daha erken bir tarihte savunma vermesini isteyebileceği de kulislerde konuşuluyor.

DENİZ AYTÖRE İSTANBUL'A DÖNDÜ
İsviçre Federal Mahkemesi'ne itirazları yapan Deniz Tolga Aytöre yurda döndü. Aytöre süreci İstanbul'dan takip edeceğini açıkladı.