Son 20 yılın en kötüsü

A Milli Takımımız'da 1993'ten 2013 yılına kadar 6 hoca görev yaptı. Mehmet Ali Aydınlar döneminde göreve getirilen Abdullah Avcı son derece kötü bir performansla umut olamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2013 Güncelleme 16 Ağustos 2013, 00:23
Son 20 yılın en kötüsü

İÇİNDEKİLER

Milli Takım'da hüsran sürüyor... Ay-Yıldızlı ekibimiz Teknik Direktör Abdullah Avcı ile en başarısız dönemlerinden birini yaşıyor. 1993'ten 2013'e kadar yapılan 7 teknik adam değişikliğinde göreve gelen 6 farklı hocanın rakamlarına bakıldığında Abdullah Avcı ve Mustafa Denizli son sıralarda yer alan 2 hoca oldu. Gana karşısında alınan 2-2 beraberlikle Abdullah Avcı için istifa sesleri yeniden yükselirken Abdullah Avcı son 20 sezonun en başarısız ismi oldu. Görev yaptığı 18 karşılaşmada 26 golü kalesinde gören Ay-Yıldızlı takım kalesinde maç başına 1.44 gol yedi. En başarısız hoca olarak gösterilen Hiddink döneminde bile 17 maça çıkan Ay-Yıldızlı ekibimiz bu maçlarda sadece 16 gol yedi.

AVCI 18 MAÇTA SADECE 6 GALİBİYET ALDI
Milli Takım en 1996-2000 yılları arasında Mustafa Denizli ile beraber ağlarında 15 karşılaşmada 26 gol görmüştü. Böylece Denizli döneminde 1.73 gibi yüksek bir oran yakalanmıştı. Kalesinde gördüğü gol sayılarında sonlarda bulunan Abdullah Avcı topladığı puanlarla da gidenleri arattı. Avcı ile takımımız 18 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

HIDDINK BİLE AVCI'DAN DAHA BAŞARILIYDI
Avcı maç başı 1,22 puan ortalaması alarak Hiddink'in gerisinde kaldı. 1,5 puan ortalaması olan Hiddink'te, 1,65 puan ortalaması olan Fatih Terim'in gerisinde kalmıştı. Fatih Terim de bir önceki dönemde 1,77 puan ortalaması olan Ersun Yanal'ın arkasında yer aldı. Ersun Yanal Türkiye'ye büyük başarılar kazandıran Şenol Güneş'in yerine göreve gelmişti.

ÖZEL MAÇLARDA BİLE BAŞARIYI UNUTTUK
A Milli Takımımız Abdullah Avcı döneminde istediği sonuçları elde edemedi. Gana ile oynanan son karşılaşmada bile 2-0'lık üstünlüğü koruyamayan Ay- Yıldızlı ekibimiz sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

SOSYAL MEDYADA ABDULAH AVCI HEDEF TAHTASINDA
@OrganikLaz Milli Takım yürekleri GANAttı...
@nurzonguldak Milli Takım Hayal kırıklığı...
@onder_yy Keşke maçlar 45 dk. oynansa... Ya da Milli Takım 90 dk. oynasa
@eyupozupekoglu Milli Takım böyle oynarsa bizi Coca Cola Kupasına bile çağırmazlar
@osmanyavuzdemir Avcı seyirci sayısını yeterli bulmuş. Herhalde kendini İBB'de çalışıyor sanıyor

AVCI'NIN YERiNE 3 ADAY!


ŞENOL GÜNEŞ

2002'de Milli Takımı Dünya 3. yaptı. Avcı'nın yerine düşünülen ilk isimlerden biri.

MUSTAFA DENİZLİ
Milli Takım ve kulüplerdeki tecrübesiyle Mustafa Denizli ismi de ön planda.

AYKUT KOCAMAN
F.Bahçe'deki başarılı grafiğiyle dikkat çekiyor. Şu an takım da çalıştırmıyor.